Kādas nopietnas kļūdas es pieļāvu, nogriežot tomātu lapas: nekādā gadijumā nedari kā es, dari pareizi

Visticamāk, daudziem dārzkopijiem ir pazīstama situācija, kad siltumnīca, kurā aug  tomāti, pārvēršas par īstu biezokni.

Labvēlīgos apstākļos tomātu krūmi var augt tikpat aktīvi kā eksotiski augi. Lai kontrolētu šo procesu, ir nepieciešams regulāri nogriezt liekās lapas.

 

Jautājums ir par to, kuras lapas ir jālikvidē un kā tās atpazīt. Galu galā šķiet, ka visi auga elementi ir svarīgi. Šeit viedokļi atšķiras: vieni uzskata, ka neko nevajag aiztikt, citi ir gatavi  nogriezt teju visu. Bet, kā parasti, patiesība ir kaut kur pa vidu. Tiksim skaidrībā!

Mana personīgā pieredze

 

Kad tikko sāku nodarboties ar dārzkopību, man šķita nežēlīgi noraut augu lapas. Taču kaimiņiene, pieredzējusi dārzkope, mani pārliecināja, ka tomātiem ir liekas lapas. Viņa uzskatīja, ka pietiek atstāt tikai auga augšdaļu.

Es sekoju viņas padomam, nedomājot par sekām. Raža izrādījās ļoti pieticīga, bet mana padomdevēja uzskatīja, ka tā tam jābūt – daži tomāti no krūma, un viss kārtībā.

Izvairies no krāpniekiem un pārbaudi malkas daudzumu pats: Padomi precīzai malkas mērīšanai piekabē

 

Laika gaitā sapratu, ka galējības ne pie kā laba nenoved. Lapas ir jānogriež vai jānolauž bet ar mēru. Un tas ir jādara pareizi. Noskaidrosim, kā tieši.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kāpēc nepieciešams nogriezt lapas?

 

Visbiežāk runa ir par apakšējām lapām. Bet laika gaitā ir nepieciešams nogriezt vai nolauzt lapas arī no citām auga daļām. Kāpēc tas jādara?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment