Kādi koki pie mājas pasargās no nelaimes un kādi, tieši pretēji – nesīs nelaimi

Mūsu senči izsenis ir paļāvušies uz dabas spēku, īpaši novērtējot koku spēju sargāt māju no visdažādākajām nelaimēm.

Viņi zināja, ka augiem ir dažādas ārstnieciskas īpašības, bet bet arī attiecībā u kokiem ticēja, ka tie spēj   sniegt spēku, piesaistīt veiksmi un pasargāt no nelaimēm.

Lasi arī: Marinēti kartupeļi burkās: ko tādu jūs vēl nebūsiet ēduši- garšīga uzkoda

Mēs dalīsimies ar informāciju par to, kuri koki būtu jāstāda pagalma tuvumā, lai nodrošinātu ģimenes mieru, un kuri koki būtu jāizvairās stādīt, lai izvairītos no iespējamām nepatikšanām.

Draudzene atklāj, kā pagatavot ābolu torti, pēc kuras vīrs tevi nēsās uz rokām

Bērzs

Tas ir ļoti spēcīgs drošinātājs. Senos laikos tā zari pasargāja mājas, dzīvniekus un dārza kultūras no ļauniem spēkiem. Ja apciemo bērzu, tas atgriež cilvēkam spēku un zaudēto enerģiju.

Tomēr šim kokam nevajadzētu augt pagalmā. Zem tā var novietot soliņu, tad bērzs neļaus nelaimei nonākt pie jūsu sliekšņa. Šo koku stādīja arī māju tuvumā, jo tiek uzskatīts, ka tajā nekad netrāpa zibens.

Ozols

Šis koks ir varas un autoritātes simbols. Bet vai tas būtu stādāms pie mājas? Šeit viedokļi atšķiras. Daži uzskata, ka šis koks ģimenei nes labklājību, citi – ka tas var sagādāt nepatikšanas vājam ģimenes loceklim.

Saskaņā ar tautas pareģojumiem ozols pieņem tikai spēcīgus un drosmīgus cilvēkus, citus tas var iznīcināt. Tāpēc šis koks ir drosmes un militāra spēka simbols. Tomēr labāk to stādīt ārpus pagalma un kaut kur aiz žoga, ja vēlaties, lai jums būtu ozola aizsardzība un spēks.

 

 Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment