Daudziem cilvēkiem lauku mājās ir savas plītis. Tās tiek izmantotas vannai vai dzīvojamās telpas apsildīšanai. Pēc kāda laika cilvēks saskaras ar lielu problēmu – aizsērējušu skursteni.
Tā rezultātā var samazināties caurvējš, parādīties dūmi un palielināties ugunsgrēka risks.
Es zināju, ka ar laiku šī problēma radīsies arī man, tāpēc nolēmu pajautāt vectēvam dažus padomus. Viņa mājā jau gadu desmitiem ir krāsns, taču tā nekad nav pilnībā aizsērējusi. Viņš labprāt man palīdzēja.
Daudziem cilvēkiem lauku mājās ir savas plītis. Tās tiek izmantotas vannai vai dzīvojamās telpas apsildīšanai. Pēc kāda laika cilvēks saskaras ar lielu problēmu – aizsērējušu skursteni. Tā rezultātā var samazināties caurvējš, parādīties dūmi un palielināties ugunsgrēka risks.
Es zināju, ka ar laiku šī problēma radīsies arī man, tāpēc nolēmu pajautāt vectēvam dažus padomus. Viņa mājā jau gadu desmitiem ir krāsns, taču tā nekad nav pilnībā aizsērējusi. Viņš labprāt man palīdzēja.
Pirmkārt, ir vērts izprast jautājumu par aizsērējuma izskatu. Daudzi cilvēki šo informāciju zina, taču nebūs lieki to atkārtot. Iemesli ir šādi:
1. Ja cilvēks kā aizdedzināšanas materiālus izmanto vecas mēbeles, tad aizsērējuma risks palielinās vairākas reizes. Runa ir par līmi un piedevām, kas ir mēbeļu sastāvā. Tās viegli pielīp pie skursteņa sieniņām, tādējādi piesaistot gružus.
2. mitras koksnes izmantošana. Ja malka ārā ir samirkusi, pirms tās izmantošanas vislabāk to izžāvēt. Pretējā gadījumā skurstenī sāks veidoties kondensāts, kas pievelk pie sevis kvēpus.
Lasi vēl: Eksperti skaidro, kādas ierīces nedrīkst atvienot no rozetes
3. Dūmvads nav izolēts. Tāpēc, kad ir liela temperatūras starpība, veidojas kondensāts. Nav grūti nojaust turpmākās sekas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kad man bija 70, paliku bez jumta virs galvas. Vērsos pie bērniem pēc palīdzības, bet no viņiem sagaidīju pilnīgi ko cituby Rinalds Bergmanis
- Dēļ šīs kļūdas jūsu automašīnai uz ceļa var atņemt TA – likums stājās spēkā 2025. gada 11. martāby Sandra Ločmele
- Jauno kāpostu un siera sacepums – veselīga sezonas recepteby Anete Vītola