Kāds vecs plīts būvnieks man iemācīja, kā pareizi uzkarsēt plīti, lai skurstenis nekad neaizdegtos. Ir tikai 2 vienkāršas lietas, kas jāizdara

 

Metodes apraksts

Ir pienācis laiks pievērsties vissvarīgākajai daļai. Mans vectēvs atkārto šos soļus pirms katras plīts kurināšanas:

1. Lai mīkstinātu sodrējus, viņš uz malkas uzber dažas ēdamkarotes sāls. Tas jādara pirms plīts kurināšanas. Sāls palīdzēs mīkstināt sodrējus, kas jau ir sakrājušies uz skursteņa sieniņām.

2. Pašā pavarda beigās viņš paņem 3 lielas saujas valriekstu čaumalu un iemet tās pavardē. Valriekstu čaumalas var iegādāties. Tas maksā centus. Šī čaumala ievērojami palielina karstumu un palīdz sadedzināt vismazākos koksnes gabaliņus, tostarp iepriekš samīkstinātus ar sālītiem sodrējiem.
Sāli var aizstāt ar kartupeļu mizām. Tikai tās pirms tam ir jāizžāvē. Mizas izmanto uguns nobeigumā.

Šo metodi pietiek izmantot reizi dažās nedēļās.

Lasi vēl: Zelta svītra sāksies janvārī: Globa nosauca divas zvaigžņu zīmes, kas 2025. gadā veidos treknu rezultātu

Dūmvads vairs nekad neaizsērēs.

Leave a Comment