Pareizas sāls izvēle var būtiski ietekmēt jūsu ēdienu garšu. Ir daudz sāls veidu, un katram no tiem piemīt savas unikālas īpašības un tie ir labāk piemēroti noteiktiem ēdieniem.
Zupas
Zupām ieteicams izmantot jūras sāli. Tai ir maiga, viegla garša, kas nepārspēj citu ēdiena sastāvdaļu garšu. Jūras sāli ražo no iztvaicēta jūras ūdens un satur nelielu daudzumu minerālvielu, piemēram, magniju, kalciju un kāliju. Nav tik apstrādāts kā galda sāls, tādējādi saglabājot dažas dabīgās minerālvielas.
Daži pavāri izmanto sāli kopā ar garšaugiem vai garšvielām, lai zupai piešķirtu papildu garšu.
Makaroni
Makaroniem vislabāk ir izmantot rupjo sāli. To var pievienot ūdenim, kamēr makaroni tiek vārīti, vai pārkaisīt uz gatavā ēdiena.
Var izmantot arī franču Fleur de Sel sāli (vissmalkāko un izsmalcinātāko jūras sāls formu, ko dēvē par “sāls kaviāru”) vai sāli ar ķiploku (klasiska tradicionālās galda sāls un granulēta ķiploka kombinācija, kas piešķir ēdienam papildu garšu, aromātu un labvēlīgu ietekmi uz mūsu organismu).
Gaļa un zivis
Gaļai un zivīm kulinārijas eksperti iesaka izmantot virtuves akmens sāli, kurai ir izteikta garša, tāpēc tā labi sader ar ēdienu.
Lai gaļai vai zivij piešķirtu papildu garšu, varat izmantot arī sāli ar garšaugiem vai garšvielām.
Dārzeņi
Gatavojot dārzeņus, pazīstami pavāri parasti izmanto jūras sāli. Tā izcels dārzeņu dabisko garšu, nepārspīlējot to.
Lai dārzeņiem piešķirtu papildu garšu, var izmantot arī sāli ar garšaugiem vai garšvielām. Galvenais ir ar to nepārspīlēt.
Lasi vēl: Vēlēšanas Francijā: Kā tās ietekmēs Eiropas valstu parādu vērtspapīru tirgū
Cepšana un deserti
Cepšanai un desertiem vislabāk ir izmantot smalku sāli. Vislabāk, ja to pievieno mīklai. Taču daži cilvēki labprātāk to pārkaisa uz ceptiem izstrādājumiem. Kopumā sāls “konditorejā” jālieto, lai līdzsvarotu saldumu.
Eksperimentējiet ar dažādiem sāls veidiem un lietošanas veidiem, lai atrastu to, kas jums patīk.
No labsajūtas viedokļa, Himalaju rozā sāls un jūras sāls bieži tiek uzskatīti par nedaudz labākiem izvēles variantiem, jo tie ir mazāk rafinēti un satur dabīgas minerālvielas. Taču ir svarīgi atcerēties, ka, izmantojot jebkuru sāls veido pārāk daudz, jūs var sabojāt ēdiena garšu. Tāpēc visam ir jābūt ar mēru.