Lieta ir tāda, ka olas nedrīkst glabāt ar aso galu uz augšu – tas ir nepareizi un pat nedroši. Olas neasajā galā atrodas gaisa kabata, kas pasargā dzeltenumu no baktēriju, tostarp salmonellas, iekļūšanas. Šai gaisa kabatai jāatrodas augšpusē, nevis apakšā.
Tāpēc jau rūpnīcās olas tiek fasētas tā, lai tās kastītē atrastos ar aso galu uz leju. Tieši tādā veidā tās arī jāuzglabā – tā var neuztraukties par salmonellu un turklāt olas saglabāsies svaigas ilgāk.
Šādus novērojumus man izteica vīramāte, un tagad es rūpīgi pievēršu uzmanību tam, kā olas atrodas kastītē veikalā. Man pat radās doma, ka drošāk būtu pirkt olas, kas papildus papīra kastītei ir pārklātas ar plēvi – tur nu gan neviens neko nebūs pārlicis, un olas atradīsies pareizajā pozīcijā.
Draugi, ko jūs domājat par šo? Rakstiet komentāros! Vai esat tam pievērsuši uzmanību, vai nē?
Tevi noteikti interesēs
- Vienkāršā uzkodu salātu kūka ar kūpinātu vistu: gatavojam krāšņu un izcili garšīgu kārtojumu jebkuram svētku galdam
- Sinoptiķi atklāj, ka laikapstākļi sāks pasliktināties no 22.decembra: ”Jābūt gataviem”
- Kāpēc patiesībā nevajadzētu ilgi skatīties kaķim acīs
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- „Kas vēl nebūs. Ja nav noklāta galda, tad es arī nenākšu uz mazdēla dzimšanas dienas ballīti” paziņoja Gaida









