Kādus stādus stādīt aprīlī: dārzeņu saraksts

Aprīlis ir ļoti darbīgs mēnesis dažādu dārzeņu audzētājiem, kad ir laiks sēt dārzeņu un puķu stādus.

Mūsu saraksts palīdzēs jums plānot darbus. Mēs jums pastāstīsim, ko aprīlī sēt stādiem un kā to darīt pareizi.

Aprīlī uz stādiem iestādītie dārzeņi dos ražu ātrāk. Sēklas var sēt uz stādiem un audzēt gan uz palodzes, gan siltumnīcā.

Gurķi

Gurķu stādus var sēt visu aprīli. Ieteicams sēklas mērcēt sāls šķīdumā (3 g sāls uz 100 ml ūdens). Labas sēklas nosēžas uz grunts, un peldošās sēklas ieteicams izmest. Pēc tam sēklas ietin mitrā drāniņā un atstāj uz 2-3 dienām, lai tās dīgst. Sējiet gurķus 4 cm dziļumā un apberiet stādus ar augsni. Neaizmirstiet apklāt podiņus ar spandbond vai citu agrošķiedru.

Tomāti

Tomātus arī sēj stādiem aprīlī (sēšanas laiks atkarīgs no šķirnes), bet to sēklas parasti nav jāmērcē. Sēklas sēj 1 cm dziļumā un konteinerus pārklāj ar plēvi. Tomātu stādu augšanai nepieciešama vismaz 20° temperatūra un vismaz 12 stundu gaisma dienā, tāpēc tos ieteicams apgaismot ar fitolampu.

Lasi vēl: Kā uzreiz atbrīvoties no nezālēm dārzā: starp dobēm apkaisiet šo lēto līdzekli

Kāposti

Ieteicams kāpostus diedzēt pirms sēšanas uz stādiem. Lai to izdarītu, sēklas ietin vairākās marles kārtās un iemērc uz 10 minūtēm vispirms siltā un pēc tam aukstā ūdenī. Pēc tam atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Sēj kāpostus labi samitrinātā augsnē. Kad parādās pirmie kāposti, podiņus labāk pārvietot vēsā telpā, lai stādi neizstieptos.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment