Kaimiņa padoms mainīja manu dzīvi – tagad nezinu, kā pateikties! Kā efektīvi atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

4. Ķiploki un sīpoli.

Šie augi ir pazīstami kā efektīvi līdzekļi gandrīz pret visiem kaitēkļiem. Tos raksturo asa smarža un sula, kas novērš Kolorādo kartupeļu vaboli, samazinot tās apetīti un piespiežot to aizbēgt ātri.

Ielejiet 200 g rīvētu ķiploku un sīpolu mizu 10 litros ūdens un vāriet uz lēnas uguns 1 stundu. Lai padarītu šķīdumu spēcīgāku, pievienojiet 100 g tabakas vai mahorkas. Pēc tam atdzesējiet buljonu, izfiltrējiet un izsmidziniet no rīta vai mākoņainā dienā. Šo procedūru var atkārtot ik pēc 2-3 dienām.

Sagatavojiet sīpolu infūziju, izmantojot 3 litru stikla burku. Piepildiet burku ar 2/3 daļu sasmalcinātām sīpolu mizām, priekšroku dodot dzeltenajiem sīpoliem, jo tie satur vairāk atbaidošu vielu. Pēc tam aplejiet sīpolu mizas ar karstu ūdeni un novietojiet burku tumšā vietā, lai tas ievilktos 2 dienas. Šķīdumu nav nepieciešams atšķaidīt, filtrēt.

 

5. Kadiķis.
Savādi, bet Kolorādo vaboles izjūt lielu baiļu sajūtu pret kadiķa smaržu – es esmu izmantojusi šo metodi un tā ir darbojusies. Ir divi veidi, kā to izdarīt: kad stādāt kartupeļus, iemetiet svaigus kadiķa zarus tieši bedrē, ļaujot daļai no dzinumiem izlīst ārā.

Otrā metode: 200 g kadiķa zaru ielej 10 litros ūdens un uzvāra, bet neļauj pārvārīties. Atdzesē un atstāj uz 3 stundām. Izkāš un izsmidzina kartupeļus, tomātus, papriku un baklažānus.

Es jums pastāstīšu par padomu, ko dzirdēju no sava kaimiņa.

Kaimiņš man sniedza ieteikumu, un tagad es nezinu, kā viņai izteikt pateicību par to, kā viegli atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm.


Man redzot, kā mēs grupā vācam vaboles pa dobēm, kaimiņš devis mums ļoti noderīgu padomu. Viņa risinājums bija vienkāršs, bet ļoti ģeniāls, līdzīgi kā daudzi tradicionālie risinājumi. Viss bija dabīgs, bez kaitīgām ķīmiskām vielām, kas ir svarīgi veselībai.

Jums ir nepieciešama tikai viena sastāvdaļa – bērza pelni. Tomēr, tie jāiegūst dabīgā veidā, pārslās, nevis granulās, un jo pulveris ir līdzīgāks, jo labāk.

Lai iegūtu labus rezultātus, jāceļas agri no rīta un jānoputina visu dārzu ar pelniem – visas dobes un augi. Turklāt ir svarīgi izkaisīt pelnus pa zemi, lai vaboles varētu uzkrist un nobeigties.

Uz 1 hektāru jums vajadzēs 10 kg bērza pelnu, bet tas tiešām ir tā vērts. Es sākumā tam neuzticējos, bet tad pamanīju, ka vaboles no krūmiem krīt bojā aizgājušas – it kā tas nebūtu pelni, bet gan kāda īpaša ķīmija.

Galvenais ir tas, ka pelni ir dabīgs mēslojums visiem augiem un pilnīgi nekaitīgs cilvēkiem un dzīvniekiem.

Vecmāmiņas veids, kā nobiedēt laputis, lai tās uzreiz pamestu dārzu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment