Kaimiņi ar skaudību skatās dārzā: kā pareizi iestādīt lilijas sīpolus krāšņai ziedēšanai

Lilijas tiešām ir daudzgadīgi augi, kas ir samērā nepretenciozi un spēj augt dažādos apstākļos. Kā min agronome, lilijas var stādīt un pārstādīt gan ar pieaugušiem augiem, gan ar sīpoliem, kas padara tās ļoti pielāgojamas dažādiem dārza plānojumiem.

Liliju stādīšanas shēma ar sīpoliem ietver vairākus svarīgus soļus, kas palīdzēs nodrošināt to veiksmīgu augšanu un bagātīgu ziedēšanu. Agronoms sniedz vērtīgus padomus, kas ļauj precīzi izpildīt stādīšanas procedūru un izvairīties no iespējamām kļūdām.

Stādīšanas soļi un ieteikumi:

 1. Stādīšanas laiks:

Labākais laiks liliju stādīšanai ar sīpoliem ir septembra-oktobra mēnešos, kad temperatūra ir ap 10-14 grādiem.

Vilka stunda: kāpēc mēs patiesībā bez iemesla pamostamies pulksten 3 naktī

Svarīgi ir nodrošināt, lai pēc stādīšanas būtu vismaz trīs nedēļas pirms pirmajām salnām, lai sīpoli varētu labi iesakņoties.

 2. Sīpolu sagatavošana:

Pirms stādīšanas sīpolus ieteicams mērcēt 3-4 stundas īpašos preparātos, piemēram, “Fitosporin”, “Maxim vasaras rezidents” vai “Fundazol”. Tas palīdz aizsargāt sīpolus no slimībām un kaitēkļiem.

Pēc mērcēšanas sīpoliem jāļauj labi izžūt, lai stādāmais materiāls būtu sauss un gatavs stādīšanai.

 3. Stādīšanas attālumi:

Ja sīpoli nav paredzēti ikgadējai izrakšanai, ieteicamais attālums starp tiem ir vismaz 15-20 cm, lai sīpoli varētu veidot “mazuļus”.

Lasi vēl: Fortūnas paspārnē vai problēmu gūstā: Veiksmes procents nedēļā no 2024. gada 9. līdz 15. septembrim ir zināms visām zvaigžņu zīmēm – Zvaigznes ir izdarījušas savu izvēli

Ja plāno izrakt lilijas biežāk vai vēlies saspiestāku stādījumu, vari samazināt attālumu līdz 10 cm.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment