Kaimiņš man deva padomu, tagad es nezinu, kā viņam pateikties! Kā viegli atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

Pretēji izplatītajam uzskatam, Kolorādo kartupeļu vabole ēd ne tikai kartupeļus. Viņš ar lielu prieku ēd tomātus, baklažānus un pat saldos piparus.

Pirms pamanāt, šis kaitēklis pārvērtīs jūsu dārzu par atklātu lauku, atstājot aiz sevis kāpuru kalnus un sausus zāles stublājus.

Kolorado vabole ir pazīstama kā viena no visbīstamākajām kaitēkļu sugām kartupeļu laukiem. Šīs vaboles ir dzimtās Ziemeļamerikas, taču tās ir izplatījušās arī Eiropā un citos reģionos.

Gan pieaugušās vaboles, gan kāpuri barojas ar kartupeļu augu lapām. Šis process samazina augu spēju veikt fotosintēzi, kas noved pie vājinātiem augiem un mazākām bumbuļu ražām.Kolorado vaboles ir ļoti auglīgas. Viena mātīte var izdēt simtiem olu, no kurām attīstās jaunas vaboles un kāpuri. Tas nozīmē, ka viena vabole var ātri izplatīties un radīt lielu kaitējumu lielām kartupeļu platībām.

Lasi vēl: Zelta piens: vienkāršs dzēriens, kas var mainīt jūsu dzīvi

Kolorado vaboles ir izrādījušās ļoti izturīgas pret daudzām ķīmiskām vielām, kas tiek izmantotas to kontrolei. Šī pretestība liek lauksaimniekiem izmantot lielākas vai biežākas ķimikāliju devas, kas var radīt vides un ekonomiskas problēmas. Lai gan kolorado vaboles dod priekšroku kartupeļiem, tās var baroties arī ar citām nakteņu dzimtas (Solanaceae) kultūrām, piemēram, tomātiem un baklažāniem. Tas padara tās par vēl lielāku draudu dažādām lauksaimniecības kultūrām.

Lauvai pilnīga harmonija, bet Mežāzis gāzīs kalnus; Globas dienas horoskops 4. jūnijam visām Zodiaka zīmēm

Kolorado vaboļu izplatības un kaitīguma dēļ ir svarīgi veikt regulāru augu uzraudzību un pielietot integrētu kaitēkļu pārvaldību, lai samazinātu šo kaitēkļu ietekmi uz ražu.

Lasi vēl: Mani viesi vienmēr uz svētku galda meklē šos salātus: pārsteidzoši garšīgi un maigi salāti ar sarkanām zivīm “Sieviešu vājums”

8 vienkārši tautas līdzekļi pret Kolorādo vabolēm

Tikai atceries – ja dobē atrodi kaut vienu svītrainu bandītu, tad nevari vilcināties un tērēt laiku. Sāciet rīkoties nekavējoties, pirmajā dienā, jo tas vairojas milzīgā ātrumā. Iedomājieties – viena mātīte vasarā izdēj līdz pat 1000 olām!

Un otrs punkts ir tas, ka neviens ķīmiskais insekticīds neiznīcina vaboli par 100%. Šis mānīgais kukainis uzreiz pielāgojas jebkādām indēm un tam piemīt fenomenāla vitalitāte. Jūs varat viņu uzvarēt, tikai mainot vairākas metodes.

Tautas līdzekļu priekšrocība ir tā, ka vabole pie daudziem no tiem nepierod, jo tās nav ķīmiskas vielas. Turklāt tautas līdzekļi nesaindē augsni un gruntsūdeņus, kas ir svarīgi, ja vēlaties ēst drošus dārzeņus un augļus.

1. Manuāla savākšana.
Tas nav tik jautri, kā šķiet, jums būs smagi jāstrādā, taču, ja šajā vienmuļajā darbā iesaistīsit visus mājās esošos, jūs varat 1 dienas laikā atbrīvot nelielu vietu no kaitēkļiem. Lai savāktās vaboles neizkliedētu, iemet tās spainī, kas piepildīts ar ziepjūdeni. Tam pašam mērķim var izmantot sālsūdeni – uz vienu spaini ūdens ņem 2 tases galda sāls.

Vācot paturiet prātā, ka dobēs esošās vaboles nedrīkst saspiest ar kājām – tās var izdzīvot un atriebsies, apēdot galotnes divreiz vairāk. Kad spīd saule, vaboles pulcējas krūmu galotnēs. Tāpat neaizmirstiet savākt to sajūgus, kurus tie piestiprina lapu aizmugurē.

2. Slazds.
Paņemiet piecu vai trīs litru burkas, katrā ielieciet pāris plānās šķēlītēs sagrieztus kartupeļu bumbuļus un apglabājiet tos starp dobēm, lai tikai kakls izvirzās zemes līmenī.

Vaboles saplūdīs pēc kartupeļu smaržas, iekritīs burkā un nevarēs tikt ārā. Slazdi regulāri jāpārbauda, ​​lai noķertu kaitēkļus.

Alla Pugačova demonstrē, kā izskatās viņas mājoklis Izraēlā: es paliku uz pauzes, kad redzēju iekšpusi

3. Sausās sinepes.
Darbam jums ir nepieciešamas tikai visparastākās sinepes graudos. 100 – 150 g sinepju atšķaida 10 litros ūdens un pievieno 100 ml galda etiķa. Etiķa vietā varat pievienot 100 g rīvētas veļas ziepes.

Šo maisījumu vajadzētu izsmidzināt no rīta. Tikai paturiet prātā, ka produkts netiek uzglabāts ilgu laiku, tas ir jāizlieto nākamo 24 stundu laikā pēc pagatavošanas.

 

Labākās metodes gan vēl tikai sekos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pārējās metodes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment