Kaimiņš man deva padomu, tagad es nezinu, kā viņam pateikties! Kā viegli atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

4. Ķiploki un sīpoli.

Šie augi ir atzīti universāli gandrīz jebkura kaitēkļu atbaidītāji. Asā augu smarža un sula attur Kolorādo kartupeļu vabolei no apetītes, liekot tai ātri aizbēgt.

200 g rīvētu ķiploku un sīpolu mizas jāielej 10 litros ūdens un uz lēnas uguns vāra 1 stundu. Lai palielinātu šķīduma stiprumu, pievienojiet 100 g tabakas vai mahorkas. Buljonu atdzesē, filtrē un izsmidzina no rīta vai mākoņainā dienā. Ā8stēšanu var atkārtot pēc 2-3 dienām.

Efektīva ir arī sīpolu infūzija. Paņemiet 3 litru stikla burku un piepildiet tajā 2/3 ar sasmalcinātām sīpolu mizām. Mizu labāk ņemt no dzeltenajiem sīpoliem – tajā ir vairāk atbaidošu vielu. Pēc tam piepildiet burku ar miziņu ar karstu ūdeni un novietojiet to tumšā vietā, lai ievilkties 2 dienas. Šķīdumu neatšķaida, nefiltrē un neizsmidzina.

Lasi vēl: Draugi teica, ka būs neēdams, bet pamēģināja: tagad svētkos taisīs tāpat (uzkoda ar krabju nūjiņām)

Alla Pugačova demonstrē, kā izskatās viņas mājoklis Izraēlā: es paliku uz pauzes, kad redzēju iekšpusi

 

5. Kadiķis.
Savādi, bet Kolorādo vaboles izmisīgi baidās no kadiķa smaržas – es izmantoju šo metodi, tas palīdzēja. Ir divi veidi: stādot kartupeļus, jūs varat iemest svaigu kadiķa zariņu tieši bedrē, lai neliela daļa no dzinuma izlīstu ārā.

Otrā metode: 200 g kadiķa zaru ielej 10 litros ūdens un uzvāra, bet nevāra. Atdzesē un atstāj uz 3 stundām. Izkāš un izsmidzina kartupeļus, tomātus, papriku un baklažānus.

Tagad es jums pastāstīšu, kādu padomu es dzirdēju no sava kaimiņa.

Kaimiņš man deva padomu, tagad es nezinu, kā viņai pateikties: kā viegli atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

Redzot, kā visa mūsu grupa ložņā pa dobi, vācot vaboles, kaimiņš apžēloja un sniedza viltīgus padomus. Tas ir vienkāršs un ģeniāls, tāpat kā visi tautas izgudrojumi. Turklāt tajā nav kaitīgu ķīmisku vielu, kas ir svarīgi veselībai.

Un jums ir nepieciešama tikai viena sastāvdaļa – bērza pelni. Bet ne granulās, bet dabīgā veidā, pārslās, un jo līdzīgāks pulverim, jo ​​labāk.

Jāceļas agri no rīta un viss dārzs jānoputina ar pelniem – visas dobes un visi augi. Turklāt pelnus pat izkaisīt pa zemi – vaboles uzkritīs uz tās un ar to arī beigsies.

Uz 1 hektāru jums vajadzēs 10 kg pelnu, bet ticiet man, tas ir tā vērts. Es tam neticēju, un tad redzēju, ka vaboles no krūmiem krīt mirušas – it kā tie nebūtu pelni, bet gan izvēlēta ķīmija.

Lasi vēl: Tikai 20 pilieni uz mucu ūdens, un es pilnībā aizmirsu par dzeltenajām un žūstošajām gurķu lapām

Vissvarīgākais ir tas, ka pelni ir dabisks mēslojums visiem augiem un ir absolūti drošs cilvēkiem un dzīvniekiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment