Zemeņu ziedēšanas un ražošanas laikā uz ogām metas dažādi kaitēkļi. Ir ļoti nepatīkami zaudēt ražu dēļ tādiem kā smecernieki, gliemeži. Šajā augšanas posmā vairs nedrīkst lietot ķīmiskos līdzekļus, tāpēc izmantoju tikai dabīgus.
Esmu izveidojusi īpašu pulveri, kuru šie kaitēkļi ļoti neieredz – tiklīdz es to izkaisu pa stādiem, viņi uzreiz pazūd no dobes. Turklāt, sadaloties, šis pulveris ātri bagātina augsni ar organiskām vielām, kas noderēs zemeņu stādiem, lai veidotos sulīgas, sarkanas un saldas ogas.
Lai pagatavotu šo pulveri, daudz prāta nevajag. Sākumā ņemam 1 kg sinepju bīdes.
Sinepju bīde ir produkts, kas rodas, ražojot augu eļļu un citus produktus no sinepju sēklām. Šis materiāls satur līdz pat 35% olbaltumvielu, ir bagāts ar mikroelementiem un organiskajām skābēm.
Taču galvenā bīdes īpašība ir tā, ka tā ne tikai mēslo augsni, bet arī pasargā to no kaitēkļiem un pat slimībām, pateicoties dabīgo fitoncīdu saturam.
Izberam 1 kg bīdes kādā jums ērtā sausā traukā.
Lasi vēl: Nātru mēslojums lilijām pumpuru veidošanās periodā, lai dobe skaisti ziedētu, kad lilijas uzplauks
Otra sastāvdaļa – tabakas putekļi. Tā droši vien ir visspēcīgākais neķīmiskais palīgs pret kaitēkļiem mūsu dārzā. Būtībā tie ir cigarešu un citu tabakas izstrādājumu ražošanas atkritumi. Šajos putekļos ir dabiskais nikotīns, kuram piemīt spēcīga insekticīda iedarbība – tas iedarbojas uz kaitēkļu nervu sistēmu, tos atbaidot vai pat likvidē.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Klusie puķupodu “ienaidnieki”: kādi jūsu ieradumi var ļoti kaitēt augiem ziemā
- Pamestā mājā ievācās sieviete, kura vēlāk bija ciema apspriestākā persona – zināms kāpēc tā izvērtās
- No 1.janvāra CSDD TA gaidāmi jauni noteikumi: ”Diemžēl daļai autovadītāju būs lielas izmaksas”
- Pēc viena Whatsapp ziņojuma atvēršanas, manas attiecības ar Māri ieguva negaidītu pavērsienu – detaļas, kas atklāja visu
- Mazbērni pie opīša Māra uz Koknesi sāka braukt regulāri: viņi tikai nenojauta, ko viņš jau sen ir izdarījis ar savu mantojumu
- Nekad vēl nebiju ēdusi tik garšu pilnus siļķu salātus — reiz ciemos pagaršoju, un tagad šādi gatavoju uz katriem svētkiem











