4. Tālāk gatavo ķīseli. Jāņogu sulu ielej katlā, klāt pielej ūdeni un vāra līdz sāk burbuļot. Ja ir radušās putiņas, tās nosmeļ. Tad kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu un maisot lej klāt sulai. Vāra vēl apmēram 3-4 minūtes. Kad gatavs, liek vēsumā.
Foto avots: spoki.lv
5. Šeit jau gatavs!
Foto avots: spoki.lv
6. Lai labi garšo!
Lasi vēl: Ko patiesībā nozīmē, ja kaķis saimniekam atnes grauzēju zobos
Lūk, arī precīzas sastāvdaļas
Kakao krēmam:
900 g skābā krējuma
150 g cukura
40 g kakao
15 g želatīna
Ķīselim:
450 ml jāņogu sulas (var jebkuru citu, skābu sulu)
1500-1700 ml ūdens
2 ēd. k. kartupeļu cietes
Kakao krēms tika gatavots ar īstu kakao pulveri, kas piešķīra tam intensīvu un patīkamu šokolādes garšu. Tolaik pieejamie produkti bieži bija vienkārši, tāpēc šāda salduma piesātinātā garša izcēlās un kļuva par īpašu baudījumu.
Kakao krēmam bija īpaši gluda un bagātīga konsistence, kas padarīja to īpaši baudāmu gan smērējot uz maizes, gan ēdot vienkārši ar karoti. Tā krēmīgā struktūra radīja sajūtu, ka tas ir ekskluzīvs gardums.
Lai labi garšo!