“Kālija humāts” ķiploku galviņu augšanai un dārzeņu kultūru labākai uzglabāšanai. Efektīvs līdzeklis – nebija problēmu (raža ir satriecoša)

Ķiploku raža ir tepat aiz stūra. Tagad ir pienācis laiks, kad jāparūpējas par ķiploku galviņas izmēra palielināšanu. Krusttēvs ieteica vienu barošanu. Sākumā uz to biju skeptisks – recepte šķita pārāk saplēsta. Kā izrādās, tas ir lielisks mēslojums!

Sāku laistīt bez intereses. Papildus ķiplokiem es kultivēju arī sīpolu dobes. Kad pienāca laiks izrakt ķiplokus, biju patīkami pārsteigts, jo galvas izauga kā dūre. Un tam ir apstiprinājums. Es tev tagad pateikšu.

Es parasti stādu 2 gultas ziemas ķiploku. Tā tas bija arī pagājušajā gadā. Gan tur, gan tur kultūras bija vienādos apstākļos. Tāpēc es nolēmu eksperimentēt – vienu no dobēm es laistīju ar šo mēslojumu. Mēsloti 14 dienas pirms ražas novākšanas.

Piezīme! Principā pirms šīs barošanas es nekad nebiju cietusi no niecīgas ražas – ķiploki vienmēr auga skaisti. Bet šoreiz, tikai eksperimenta labad, pārlēju ar vienu produktu. Un galu galā es ieguvu vēl lielākas ķiploku galviņas nekā iepriekšējos gados. Izmērs ir aptuveni dubultojies. Tagad nožēloju, ka nenosvēru. Varbūt man tā vienkārši šķita. Bet nē, krustnagliņas arī lielas.

Saņēmu arī interesantu blakus efektu. Pēc šī mēslojuma lietošanas krustnagliņas kļuva daudz vieglāk tīrāmas. Palielinājies arī glabāšanas laiks. Bieži gadās, ka galvas uzglabāšanas laikā vienkārši izžūst. Un pērn nekādu zaudējumu nebija.

Kas nosaka mēslošanas efektivitāti?

Uzmanību! Kopā ar mēslojuma uzklāšanu ķiploku gultnei es baroju sīpolus. Palika pāri, žēl bija izmest. Pēc 2 nedēļām arī novācu ražu.

Ko jūs beigās ieguvāt? Augsta sīpolu raža. Fakts ir tāds, ka manā produktā ir sastāvdaļas, kas provocē derīgo vielu aizplūšanu no spalvām sīpolu vai ķiploku galviņās. Izrādās, ka visas uzkrātās vielas ļoti ātri tiek iesūknētas spuldzēs. Tāpēc, apgriežot, “kakls” nekādā veidā netiek bojāts un nav slapjš. Tas ir, procedūra novērš patogēnas mikrofloras iekļūšanu.

Barības vielu aizplūšanas laikā dabiski palielinās sīpolu, ķiploku  izmērs. Galvas nogatavojas daudz ātrāk. Vielas pāriet uz formu, kas nodrošina ilgstošu glabāšanas laiku. Ķiploku galviņas glabā līdz nākamajai sezonai.
Visi dārznieki un dārzeņu dārznieki zina par šo produktu. Viņi par to runā visos forumos un raksta dārzkopības žurnālos. Bet neviens vēl nav izdomājis neko labāku par šo papildinājumu.

Kālija humāts

Man patīk produkts šķidrā veidā. Bet arī pulverveida kālija humātam ir labs efekts. Izšķīdiniet 1 ēdamkarote ūdens spainī. l. no šī produkta un laistiet stādus pie saknes. Sagatavotā preparāta patēriņa norma ir 10 litri uz 3 m2 dobi.

Uzmanību! Papildus kālijam mēslojums satur sēru. Pateicoties šim mikroelementam, samazinās sēnīšu sli***u attīstības risks. Apstrādātiem ķiplokiem ir labi saglabāšanas parametri.

Izbaroto ražu no augšas ar ūdeni nelaistīju, gaidu līdz nākamajai dienai. Laistīšanai jābūt mērenai – es vienkārši samitrinu augsni. Pēc mēslošanas es pārklāju gultu ar ķiplokiem ar plastmasas apvalku. Tas ir paredzēts aizsardzībai no lietus. Pēc 2 nedēļām es izroku ķiplokus.

Vai tu zināji? Īstie pikanto garšvielu pazinēji droši teiks, ka ķiploki ir pārāki par visām pārējām garšvielām ne tikai ar uzturvielu, vitamīnu un antioksidantu saturu. Bet arī attiecībā uz ieguvumiem, ko tas sniedz cilvēku veselībai. Tomēr daudzi cilvēki to neēd smaržas dēļ. Pāris malki piena vai pētersīļu palīdz pārvarēt pikanto aromātu.

Ja jūs to sapratāt pārāk vēlu un līdz ķiploku novākšanai ir atlikušas mazāk nekā 14 dienas, tad tādā pašā veidā varat veikt ķiploku barošanu ar lapām. Efektivitāte būs tajā pašā līmenī, un galvas nesamirks.

Es jums atgādinu! Ķiplokus un sīpolus nedrīkst laistīt 2 nedēļas pirms ražas novākšanas uzglabāšanai!

Lasi vēl: Nekad nemetiet pelmeņus verdošā ūdenī – mēs visi tos gatavojam nepareizi

Problēmas, ar kurām saskaras dārznieki, audzējot ķiplokus

Vissvarīgākā problēma, ar ko pastāvīgi saskaras vasaras iedzīvotāji, ir šaušana. Un daudzi nezina, ka kālija humāta šķīdums ar urīnvielu palīdzēs tikt galā ar šo postu. Darba šķīdums: 10 l ūdens, 2 g koncentrāta, 4 g urīnvielas. Patēriņa norma – 10 l uz 1 m2. Apstrādes biežums ir reizi 14 dienās.

Ja jūsu augi saņem šādu barošanu un aug visvairāk apgaismotajā vietā, tad jūs nekad neredzēsiet bultiņas.

Vai tu zināji? Pats ķiploks ir ļoti efektīvs pesticīds, kas atbaida kaitīgos kukaiņus.

Sīpolu muša bieži ietekmē stādījumus. Un vēl – stublāju nematode, sīpolu kode, ērce. Lai cīnītos pret šo uzņēmumu, iesaku iegādāties makro un mikroelementus saturošu kālija humātu.

Pēc z***u lietošanas jūs barosiet augus ar sabalansētu mēslojumu. Turklāt zā*** ir lielisks dabisks atbaidīšanas līdzeklis. Tas satur šādas sastāvdaļas: slāpekli, humusvielas, aktivētos pelnus. Zā***s ir nekaitīgas, tāpēc tās var lietot, rokot augsni un sagatavojot dobes.

Lasi vēl: Mēs atbrīvojamies no smakas un samazinām gatavošanas laiku no 1 stundas līdz 15 minūtēm: es jums pastāstīšu par biešu gatavošanas metodi (ātri, garšīgi un sulīgi)

Un arī kultūraugu veģetatīvās attīstības periodā. To var arī apstrādāt pirms dārzeņu uzglabāšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment