Pagatavošana
Kaltētas sēnes uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
Sēņu uzlējumu pārtecina, uzvāra, ieber smalki sagrieztas sēnes, mazgātas pērļu putraimus un vāra 30 minūtes.
Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, ievieto vārošajā zupā un vāra, līdz tie ir gatavi.
Sasmalcinātu sīpolu sautē augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un cep vēl 10-15 minūtes, tad pievieno zupai.
Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāla un pievieno melnos un smaržīgos zirņus.
Lai pasniedzot zupai piešķirtu vieglu krēmīgu garšu, lietojiet skābo krējumu. Visgaršīgākā zupa ir ar baravikām vai gailenēm.
Izteiktāku sēņu garšu un aromātu piešķirs sēņu apcepšana pirms to ievietošanas zupā. Lai ātrāk izvārītu pērļu grūbas, tās uz 1 stundu iemērc aukstā ūdenī. Ja vēlaties, pērļu putraimus varat aizstāt ar griķiem, rīsiem, bulguru, pupiņām vai maziem makaroniem.
Tevi noteikti interesēs
- Vairs neaizsalst un neaizsvīst: vienkārši triki, ar ko pieredzējuši autovadītāji apstrādā auto stiklus
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu
- Šīs 3 Zodiaka zīmes, sākot ar 1. decembri, beidzot izjutīs sen aizmirstu laimi
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī
- Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavoties “temperatūras svārstībām” ziemas sākumā: ”Viegli nebūs”
- Ābolkoks nesīs daudz vairāk: kā pareizi apgriezt ābeli, lai tā augtu tikai platumā, nevis augstumā








