Pagatavošana
Kaltētas sēnes uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
Sēņu uzlējumu pārtecina, uzvāra, ieber smalki sagrieztas sēnes, mazgātas pērļu putraimus un vāra 30 minūtes.
Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, ievieto vārošajā zupā un vāra, līdz tie ir gatavi.
Sasmalcinātu sīpolu sautē augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un cep vēl 10-15 minūtes, tad pievieno zupai.
Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāla un pievieno melnos un smaržīgos zirņus.
Lai pasniedzot zupai piešķirtu vieglu krēmīgu garšu, lietojiet skābo krējumu. Visgaršīgākā zupa ir ar baravikām vai gailenēm.
Izteiktāku sēņu garšu un aromātu piešķirs sēņu apcepšana pirms to ievietošanas zupā. Lai ātrāk izvārītu pērļu grūbas, tās uz 1 stundu iemērc aukstā ūdenī. Ja vēlaties, pērļu putraimus varat aizstāt ar griķiem, rīsiem, bulguru, pupiņām vai maziem makaroniem.
Tevi noteikti interesēs
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei
- 4 zodiaka zīmes 10. novembrī sajutīs īpašu veiksmes un pārpilnības pieplūdumu
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro








