Pagatavošana
Kaltētas sēnes uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
Sēņu uzlējumu pārtecina, uzvāra, ieber smalki sagrieztas sēnes, mazgātas pērļu putraimus un vāra 30 minūtes.
Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, ievieto vārošajā zupā un vāra, līdz tie ir gatavi.
Sasmalcinātu sīpolu sautē augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un cep vēl 10-15 minūtes, tad pievieno zupai.
Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāla un pievieno melnos un smaržīgos zirņus.
Lai pasniedzot zupai piešķirtu vieglu krēmīgu garšu, lietojiet skābo krējumu. Visgaršīgākā zupa ir ar baravikām vai gailenēm.
Izteiktāku sēņu garšu un aromātu piešķirs sēņu apcepšana pirms to ievietošanas zupā. Lai ātrāk izvārītu pērļu grūbas, tās uz 1 stundu iemērc aukstā ūdenī. Ja vēlaties, pērļu putraimus varat aizstāt ar griķiem, rīsiem, bulguru, pupiņām vai maziem makaroniem.
Tevi noteikti interesēs
- “Te ir garlaicīgi un ēst negaršīgi, mēs vairs negribam pie omes” teica mazais Mārcis
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- “Kā tev nav kauna izmest lietas ko pirku savam mazdēlam” teica Ausma, ieraugot savas dāvanas atkritumu vietā
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”









