Kaltētu sēņu zupa: neticami vienkārša recepte

Pagatavošana

Kaltētas sēnes uz nakti iemērc aukstā ūdenī.

Sēņu uzlējumu pārtecina, uzvāra, ieber smalki sagrieztas sēnes, mazgātas pērļu putraimus un vāra 30 minūtes.

Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, ievieto vārošajā zupā un vāra, līdz tie ir gatavi.

Sasmalcinātu sīpolu sautē augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un cep vēl 10-15 minūtes, tad pievieno zupai.

Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāla un pievieno melnos un smaržīgos zirņus.

Lai pasniedzot zupai piešķirtu vieglu krēmīgu garšu, lietojiet skābo krējumu. Visgaršīgākā zupa ir ar baravikām vai gailenēm.

Izteiktāku sēņu garšu un aromātu piešķirs sēņu apcepšana pirms to ievietošanas zupā. Lai ātrāk izvārītu pērļu grūbas, tās uz 1 stundu iemērc aukstā ūdenī. Ja vēlaties, pērļu putraimus varat aizstāt ar griķiem, rīsiem, bulguru, pupiņām vai maziem makaroniem.

 

Leave a Comment