Pagatavošana
Kaltētas sēnes uz nakti iemērc aukstā ūdenī.
Sēņu uzlējumu pārtecina, uzvāra, ieber smalki sagrieztas sēnes, mazgātas pērļu putraimus un vāra 30 minūtes.
Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, ievieto vārošajā zupā un vāra, līdz tie ir gatavi.
Sasmalcinātu sīpolu sautē augu eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un cep vēl 10-15 minūtes, tad pievieno zupai.
Desmit minūtes pirms zupas gatavības to sāla un pievieno melnos un smaržīgos zirņus.
Lai pasniedzot zupai piešķirtu vieglu krēmīgu garšu, lietojiet skābo krējumu. Visgaršīgākā zupa ir ar baravikām vai gailenēm.
Izteiktāku sēņu garšu un aromātu piešķirs sēņu apcepšana pirms to ievietošanas zupā. Lai ātrāk izvārītu pērļu grūbas, tās uz 1 stundu iemērc aukstā ūdenī. Ja vēlaties, pērļu putraimus varat aizstāt ar griķiem, rīsiem, bulguru, pupiņām vai maziem makaroniem.
Tevi noteikti interesēs
- Atraktīvā Gundega Skudriņa parāda, cik ekskluzīvu dāvanu viņa saņēma savā 50. dzimšanas dienā (+ VIDEO)
- “Sals un sniegs var uznākt pēkšņi!”: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi mūs sagaida šajā nedēļā
- Mīloši, uzticami un stabili: šo 5 Zvaigžņu zīmju vīrieši ir vislabākie vīri un tēti
- 5 pārtikas produkti, ko Turcijas iedzīvotāji neēd, jo tie tiek uzskatīti par neveselīgiem, bet mēs tos ēdam katru dienu
- Izvēlies savu putnu un uzzini, kas jūs sagaida jau tuvākajā nākotnē
- Sinoptiķi steidzami publicēja nepatīkamu laika prognozi 23. oktobrim: ko sagaidīt šajā dienā