Kamēr biju Parīzē, francūziete parādīja man, kā pagatavot šos burvīgos mini-kruasānus. Sākumā ņemam mīklu, tad to izrullējam…

Katrā valstī ir sava kultūra un tradīcijas. Un ar to domājot – ēdiens ir daudzveidīgāks, interesantāks, kādam varbūt pat arī pievilcīgāks. Protams, nedrīkst aizmirst par ideālu recepti – jo tā ir atslēga tam, lai maltīte izdotos garda! 

Olimpiskās spēles Parīzē šķiet nu jau iet uz beigām. Kāmēr biju vērojis mūsu 3×3 basketbola sportistus – iepazinos ar kādu jauku francūzieti, kura arī tajā brīdī klātienē skatījās spēli – Latvija pret Franciju. Sarunājāmies angļu valodā kaut gan dažus teikumus mācētu pateikt franču valodā – bet tā saruna nebūtu tik saturīga. Es pastāstīju par mūsu kultūru un tradīcijām – sāku runāt arī par ēdieniem. Viņa savukārt pastāstīja to pašu no savas puses. Ieminējos, ka vienmēr vēlējos iemācīties pagatavot ideālus franču kruasānus – tikai nezināju, kā pareizāk to darīt. Francūziete nedaudz uzsmaidīja un teica, ka atklās man dažus pagatavošanas knifus. Vispār viņa man iedeva vairākas receptes, kuras viņai bija pierakstītas mobīlā telefona pierakstos. Un no tām visām, atgriežoties mājās, es nolēmu pagatavot vissaldāko variantu.

Daži interesanti fakti

Kruasāni ir tradicionālas franču smalkmaizītes, kas kļuvušas populāras visā pasaulē. Tās raksturo slāņveida mīkla un sviestaina garša.

Kruasānu pagatavošanai izmanto miltus, sviestu, pienu, cukuru, raugu un sāli. Mīkla tiek vairākkārtīgi izrullēta un salocīta, lai izveidotu daudzkārtainu struktūru.

Iebiezinātais piens ir biezs, salds un karamelizēts piens, ko bieži izmanto pildījumam vai pārklājumam.

Tradicionālais kruasānu pagatavošanas process ietver mīklas izrullēšanu un salocīšanu, lai izveidotu slāņus. Tas rada kraukšķīgu un gaisīgu tekstūru.

Iebiezināto pienu var izmantot kā pildījumu, pirms cepšanas iesmērējot mīklas gabaliņus ar to. Alternatīvi, iebiezinātais piens var tikt izmantots kā pārklājums pēc cepšanas.

Iebiezinātais piens piešķir saldu, krēmīgu un karamelizētu garšu, kas lieliski sader ar sviestaino kruasānu tekstūru.

 

Sastāvdaļas

Kārtainā mīkla

Vārīts iebiezinātais piens – 1 bundžiņa

Sviests

 

Pagatavošana

Izrullējam un veidojam šādus trīsstūrus.

Pievieno 1 tējkaroti iebiezinātā piena un dara to šādi.

Uzmanīgi skatāmies, lai iebiezinātais piens neiztek.

Satin šādi.

Cepampapīru un kruasānus ieziež ar sviestu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 -20 minūtēm.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment