Kampaņas “Visu cieņu vecajam telefonam!” ceļojošā izstāde dodas uz Valmieru

Latvijā ikdienas gaitās mobilais tālrunis pavada 98% iedzīvotāju, tomēr vien retais apzinās, ka nolietoti telefoni tāpat kā jebkura cita elektroierīce neizbēgami kļūst par atkritumiem, kas, nonākot dabā, rada piesārņojumu.

Lai aicinātu Latvijas iedzīvotājus neuzglabāt mājās nolietotos mobilos tālruņus, neizmest tos sadzīves atkritumu konteineros, bet nodot pārstrādei, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu turpina kampaņu “Visu cieņu vecajam telefonam!”, kuras ietvaros LMT klientu apkalpošanas centros ir iespēja nodot nolietotos tālruņus pārstrādei un atpirkuma summu ziedot Latvijas Bērnu Dzirdes centram.

Atsaucoties LMT aicinājumam, akcijas septiņos mēnešos Latvijas iedzīvotāji atkārtotai pārstrādei nodevuši 7192 nolietotos mobilos tālruņus. Visvairāk tālruņu otrreizējai pārstrādei novēlējuši Latvijas reģionu iedzīvotāji.

Lai iedvesmotu arī citus iedzīvotājus teikt “ardievas” saviem vecajiem tālruņiem, ceļu pa lielākajiem klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā uzsākusi īpaša izstāde, kurā savus vecos telefonus pārstrādei nodevuši tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Baiba Sipeniece-Gavare, Juris Žagars, Oskars Melbārdis, Samanta Tīna un daudzi citi. Daļa izstādē apskatāmo telefonu mūsdienās ieguvuši teju vai vēsturisku statusu, turklāt tie papildināti ar personīgiem un asprātīgiem īpašnieku stāstiem.

AICINĀM UZ IZSTĀDES “VISU CIEŅU VECAJAM TELEFONAM” ATKLĀŠANU VALMIERĀ

trešdien, 10. oktobrī, plkst. 16.00

LMT klientu centrā Tirdzniecības centra “Valleta” 2. stāvā, Rīgas ielā 4

Pasākuma gaitā tiks atklāts ceļojošās izstādes “Visu cieņu vecajam telefonam!” stends, kurā redzēsim arī zināmu Valmieras iedzīvotāju vecos telefonus. Tāpat arī tiks nodoti LMT kampaņas vēstījumi un aktuālā statistika par reģionu iedzīvotāju aktivitāti, nododot pārstrādei vecos telefonus.

Pasākumā piedalīsies:

• Juris Binde, LMT prezidents

• Kaspars Zakulis, “Latvijas Zaļais punkts” direktors

• Santa France, LMT Biznesa klientu centra vadītāja

• Sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri nodevuši savus telefonus izstādei

• Viktorija, Šķiratlona galvenā trenere, pasākuma vadītāja un citi.

Plānotais pasākuma ilgums: 1 h

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment