Lielākoties adventes šokolāde pieejama plānu četrstūrīšu vai disku veidā ar kāda svētku tēla simboliku uz tās.
Nelielais izmērs palīdz šokolādei ātrāk izkust uz mēles, kuras virsma ir visai liela, tas praktiski nozīmē, ka garšas kārpiņas sajūt izteikti intensīvu šokolādes garšu.
Turklāt, apzinoties, ka šis mazai našķis ir vienīgais, ko šodien dabūsi ārā no adventes kalendāra liek tev īpaši nesteigties ar tā notiesāšanu.
Mental Floss, vietne, kas tās apmeklētājus iepazīstina ar pārsteidzošiem un interesantiem faktiem, apgalvo, ka adventes kalendāra šokolāde garšo savādāk, jo mēs tai vienkārši pievēršam vairāk uzmanības.
Iespējam, ka patiesais iemesls slēpjas tajā, ka adventes kalendāra šokolāde ir stipri lētāka par tāda paša apjoma šokolādes batoniņiem un tāfelītēm.
Bieži vien lētāka šokolāde patiesībā pat nav šokolāde.
Daudzos gadījumos tas ir tikai šokolādes piejaukums, kas izgatavots no lētākām taukvielām, tādām kā palmu vai kokosriekstu eļļa, nevis no kakao sviesta.
Tas nebūt nav pārsteidzoši, ka lētākas taukvielas padara šokolādes garšu un tekstūru savādāku – līdzīgāku parafīnam un eļļaināku nekā īstā šokolāde.
Ņemot vērā, ka tā ir plastiskāka nekā īstā šokolāde, no tas ir vienkāršāk izveidot dažādas formas gabaliņus, padarot to par ideāli piemērotu adventes kalendāram.
Avots: www.mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- “Es nedrīkstēju pat cerēt!”: dziedātāja Ieva Akuratere atklāj kādu nozīmīgu notikumu no savas dzīves
- Kā pagatavot īpaši maigu ābolu pīrāgu: atklāju vienu vienkāršu soli pēc cepšanas
- “Rudens vienmēr ir bijis īpašs laiks…”: dziedātāja Elīna Fūrmane nāk klajā ar jaunumiem (+ VIDEO)
- Vai jūsu mājai ir slēpta tumša pagātne, par kuru jūs nenojaušat: izrādās to var noskaidrot un tas nav grūti
- Kā panākt, lai spītīgā “miera lilija” uzziedētu: pievienojiet tikai vienu elementu
- Kā iekurināt krāsni bez dūmiem: pārbaudīti padomi no pieredzējušiem krāšņu kurinātājiem









