Kāpēc Amerikā ir tik briesmīga vates maize, kuru vienkārši nav iespējams ēst

 

 

Kad cilvēki, aizbrauc uz Ameriku, vienkārši ir pārsteigti, cik draņķīga maize šajā valstī.

Vates maize vārda tiešā nozīmē. Gan uz tausti, gan sajūtām, kad to ēd. Turklāt, ja aizmirstat to uz galda uz nedēļu vai divām, tad, pēc šī laika atgriežoties, atklāsiet, ka ar maizi nekas nav noticis. Tā joprojām ir tāda pati “svaiga” un kā vate. Nav pelējuma , nav sakaltusi.

Protams, jebkuram saprātīgam cilvēkam, kurš ir ēdis īstu maizi un zina, kā “uzvedas” īsta maize, vairs nebūs šaubu, ka ar amerikāņu maizi acīmredzot kaut kas nav kārtībā.

Kopumā tas ir pavisam cits produkts, nekā to saprot pie mums . Lai gan ārēji, pēc pagatavošanas veida un faktiski pēc sastāva tā ir gandrīz tāda pati.

Gandrīz, bet ne tādi pati.

Un visa būtība ir tāda, ka maizei Amerikā ir cita nozīme un “statuss” uztura struktūrā. Mūsu valstī maize ir visa galvenā sastāvdaļa. Amerikā – nē.

 

Maize nav pašpietiekams produkts. To neēd pie zupas vai otrajiem ēdieniem. Maize te drīzāk ir kā dažu ēdienu daļa (sastāvdaļa). Kaut arī dažiem no viņiem ir uztura pamats.

Lasi vēl: Kabači pie manis nestāv ilgi. Es no tiem pagatavoju uzkodu: kabači ir “īpaši”

Attiecīgi arī pati maize transformējās šīm vajadzībām. Tam jābūt noteikta formāta (kvadrāts tosteram, bulciņa burgeriem vai hotdogiem), obligāti baltam, jāsaglabā svaigums, jo tas šiem ēdieniem nav nepieciešams svaigi cepts.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment