Pakāpeniski gan receptes, gan maizes sastāvs tika pārveidots, lai apmierinātu šīs vajadzības. Tās ļoti atšķiras no mūsu maizes.
Piemēram, jūs gandrīz nekad neatradīsiet pilnvērtīgu melnu vai vienkārši “saldskābo” rudzu maizi (izņemot mazās maiznīcās). Gandrīz visa maize vai maizītes būs gatavotas no baltajiem miltiem ar augstu glikēmisko indeksu.
Tevi arī varētu interesēt
Turklāt amerikāņu maize ir pilna ar emulgatoriem, konservantiem, hidrogenētiem taukiem un īpašām sastāvdaļām, kas nodrošina maizes elastību un nebeidzamu svaigumu. Pastāv pat uzskats, ka dažiem maizes veidiem tiek pievienots pārtikas spirts un kukurūzas cukurs (lai gan paši ražotāji to noliedz).
Lasi vēl: Izņemiet šo populāro dzērienu no ledusskapja un aplaistiet savas ģerānijas. Ziedi ātri atalgosies ar skaistiem ziediem
Patiesībā maizes tēma Amerikā ir ļoti plaša, interesanta un dziļa.
Tevi noteikti interesēs
- Eksperts atklāja iedarbīgas frāzes, kas ļaus jums ātri vien ”izbēgt” no likumsarga soda: ”Viņš pats par jums zaudēs interesi”by Sandra Vīgante
- Cilvēki pamanīja suni, kas dienām ilgi nekustīgi sēdēja pie ceļa – iemesls lika man aizdomātiesby Rinalds Bergmanis
- Acis tumsā spīd, tie ļoti ātri skrien un medī kā vilki: zirnekļu suga, kas sastopama arī Latvijas dabāby Laura Andersone