Kāpēc buljonam pievienot veselu nemizotu sīpolu – 10 ideālas zupas noslēpumi

Samaļ lokus ar olu dzeltenumiem

Zupas var būt ne tikai karstas, bet arī aukstas, un viena no populārākajām no tām ir aukstā zupa Katrai saimniecei ir sava šī ēdiena recepte – kāda gatavo ar kefīru, cita ar kvasu, cita ar minerālūdeni. Daži pievieno redīsus, citi gatavo bez tiem. Daži cilvēki nevar iedomāties auksto zupu bez desas, savukārt citi drosmīgi pievieno vistu vai teļa gaļu. Kopumā ir daudz iespēju.

Neatkarīgi no izvēlētās receptes mēs iesakām izmantot vienu triku, kas uzlabos jebkuras aukstās zupas garšu. Pievienojiet olu dzeltenumus un lociņus sajaukts kopā, nevis atsevišķi. Sasmalciniet sastāvdaļas, ievietojiet tās vienā bļodā un pēc tam viegli sajauciet ar blenderi vai dakšiņu. Tādā veidā aukstā zupa būs daudz sulīgāka, un sīpoli nepacelsies virspusē.

Pievienojiet zupai tikai vārītus dārzeņus

Joprojām domā, ka svarīgākā zupas sastāvdaļa ir gaļa? Tā īsti nav. Dārzeņiem ir vienlīdz svarīga loma, tāpēc ir svarīgi zināt, kad tieši tos pievienot un kādā veidā. Lai ēdiens iegūtu maksimālu garšu, vispirms pannā apcep veselus dārzeņus, pēc tam sasmalcina un pievieno katlā.

Iepriekšējās cepšanas rezultātā dārzeņi izdalīs tajos esošo sulu un cukuru, kas nozīmē, ka zupai būs pārsteidzoša garša un aromāts. Tomēr noteikumam ir izņēmumi – kartupeļi. Tam nav nepieciešama nekāda sagatavošana, to var vienkārši pievienot katlā ar verdošu ūdeni.

Lai buljons būtu bagātīgāks, pievienojiet sieru

Ideālās zupas pamatā, protams, ir buljons. Tāpēc profesionāliem pavāriem ir daudz dažādu triku, lai uzlabotu tā garšu un konsistenci. Viens no neparastākajiem variantiem ir pusstundu pirms zupas gatavības katliņā ielikt gabaliņu cietā siera. Var izmantot parmezānu vai jebkuru citu sieru, galvenais, lai garša patīk.

Pirms plīts izslēgšanas izņem sieru un novērtē rezultātu – buljons būs neticami gards un aromātisks. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šis triks ir piemērots tikai gaļas un vistas buljoniem, taču sieru labāk nepievienot zivju un dārzeņu buljoniem.

Laicīgi pievienojiet svaigus garšaugus

Izrādās, no zaļumiem var būt atkarīgs zupas svaigums un derīguma termiņš. Jā, jā, jūs visu sapratāt pareizi. Lai nākamajā dienā ēdiens nesaskābtu, pēc plīts izslēgšanas nepievienojiet garšaugus. Dariet to divas minūtes pirms vārīšanas beigām, lai kopā ar zupu zaļumiem būtu laiks nedaudz uzvārīties. Ko tas dos?

Pirmkārt, zaļumos varēsiet saglabāt visus noderīgos vitamīnus un minerālvielas – tās nepazudīs divu minūšu laikā. Otrkārt, pētersīļi, dilles vai koriandrs piepildīs ēdienu ar unikālu garšu un aromātu (bet, ja tos liksiet tieši uz šķīvja, šis efekts netiks iegūts). Un treškārt, kā jau minējām, ja zaļumus vāra kopā ar citām sastāvdaļām, ēdiens ilgi saglabāsies svaigs.

Pagatavojiet frikadeles olu kastītē

Frikadeļu zupa tiek uzskatīta par vienu no garšīgākajām un populārākajām, taču tā gandrīz vienmēr sagādā daudz nepatikšanas saimniecēm. Ja tevī ir iekšējs perfekcionists, tu droši vien centies pagatavot visas frikadeles pēc iespējas līdzīgākas un vienāda izmēra. Bet tas aizņem daudz laika.

Iesakām tam netērēt savu enerģiju un nervus, bet izmantot triku, kas ļaus bez problēmām pagatavot identiskas kotletes. Lai to izdarītu, ņem olu kastīti, izklāj to ar plēvi un liek iekšā sagatavoto malto gaļu. Sadaliet to šūnās un apgrieziet struktūru. Jūs būsiet pārsteigts, bet beigās jums būs absolūti ideālas frikadeles, kas būs cienīgs papildinājums jūsu zupai.