No cepšanas kvalitātes ir tieši atkarīga šašlika garša. Tāpēc jāprot ne tikai izvēlēties pareizo gaļu vai to marinēt, bet arī pagatavot tā, lai nesabojātu ēdienu.
Pretējā gadījumā neizdosies iepriecināt mīļotos ar sulīgu un maigu gaļu. Tāpēc šodien mēs jums pateiksim, kā pareizi cept šašliku. Galu galā šajā jautājumā ir daudz smalkumu.
Kā gatavot šašliku
Lasi arī: Mazsālītie gurķīši minerālūdenī: pēc 24 stundām tie būs gatavi
Sākumā mēs atzīmējam, ka tradicionāli šašliku gatavo no jēra gaļas. Bet šai gaļai ir specifiska smarža, kas ne visiem patīk. Tāpēc īpaši populāra ir cūkgaļa. Un eksperti iesaka izvēlēties cūkgaļas kakla daļu, lai šašliks būtu sulīgs un mīksts.
Runājot par pašu cepšanu, vispirms gaļa ir jāizņem no ledusskapja, lai tā sasilst līdz istabas temperatūrai. Tāpēc izņemiet to iepriekš, dažas stundas pirms gatavošanas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu citus padomus / trikus par gardu šašliku
Tevi noteikti interesēs
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu
- “Ir pienācis eirorudens”: ko tas nozīmē un ko mums sola meteorologi jau pavisam drīz
- Mana omīte bija izlēmusi atrast darbu – viņai izteica piedāvājumu, bet beigu beigās ne darba, ne naudas
- Mēs ar mammu devāmies peļņā uz Rumāniju, bet pēc mēneša atbēgām atpakaļ uz Latviju – kas nogāja greizi
- Vīrs mani nosūtīja mēnesi padzīvot pie viņa mātes laukos, Latgales pusē, netālu no Preiļiem — toreiz vēl nezināju, kas mani tur sagaida
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti








