Kāpēc cilvēki, kuri ir attiecībās, smaržo citādāk nekā vientuļie? Iemesls tevi, visticamāk, ļoti pārsteigs!

Zinātnieki jau sen noskaidrojuši, ka cilvēka ķermeņa smarža sniedz ļoti daudz ļoti svarīgas informācijas. Starp citu, ievērojamu daļu šīs informācijas mēs uztveram intuitīvā līmenī.

Tā, piemēram, jaunākie pētījumi neapgāžami pierādījuši – bildinot un izvēloties potenciālo partneri, mēs bieži paļaujamies tieši uz to, kā cilvēks smaržo.

Katrs no mums ir sastapies ar indivīdiem, kuri, šķiet, visiem patīk, taču viņos ir kaut kas satraucošs, un nav skaidrs, kas. Bet instinkts brīdina: palūkojies uz šo cilvēku vērīgāk, jo viņa ķermeņa smarža nav pārāk patīkama.

Ķermeņa smarža un tās nozīme ikdienā

Zinātniskie atklājumi

Oficiālā zinātne ir aktīvi sāka pētīt aromātus salīdzinoši nesen. Parfimēri un viņu produkti iepriekš tika uzskatīti tikai par daļu no modes industrijas. Bet pēc tam, kad šai jomai pievērsās zinātnieki, izrādījās, ka smarža mums bieži vien nozīmē pat daudz vairāk nekā cilvēka izskats!

Piemēram, pētnieki bija nopietni pārsteigti, uzzinot, ka ožai ir ļoti liela nozīme potenciālā partnera izvēlē. Lieta tāda, tas viss ir saistīts ar cilvēka leikocītu antigēniem. Šis sarežģītais nosaukums slēpj ģenētisku mehānismu, kas ir atbildīgs par mūsu imū***stēmu.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Aizraujoši eksperimenti

Veicot zinātnisku eksperimentu sēriju, sievietēm tika lūgts raksturot veselas vīriešu grupas sviedru aromātu.

Ikviena no dāmām neatkarīgi viena no otras par pievilcīgākiem atzina tos kungus, kuru imū****tēmas profils bija maksimāli atšķirīgs no viņu pašu profila. Bet iemesls tam ir visnotaļ vienkāršs.

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment