Kāpēc cilvēkiem mežacūka ir bīstamākā par lāci un vilku

“Zālēdājs” no trim zināmajiem meža iemītniekiem ir visbīstamākais cilvēkam. Dzīvniekam palīgā nāk prāts, drosme un bezjūtība.

Kādas nepatīkamas cerības

Katra no trim senču mājas ir blīvs mežs. Biezumā ir viegli atrast barību, iegūt pajumti un briesmu gadījumā pazust. Vilku kaitina viss, kas neatbilst viņa ierastajai videi. Tāpēc viņa medības, izmantojot sarkanos karogus, ir tik efektīvas.

Pār ērtas pajumtes robežas lācis iziet tikai bezcerīgas vajadzības gadījumos. Kuiļa loģika būtiski atšķiras no kaimiņiem.

Ar izcilu ožu, mežacūka sajutīs ēdienu daudzu metru attālumā. Ja mežacūkas plāksterim stabiņš piešķir garšīgu aromātu, tad cūka nekavēsies doties vākt vālītes. Varbūtība satikt mežacūku ir daudzkārt lielāka nekā lāci un vilku.

Redzu mērķi — dodos uz mērķi

“Viesa” esamību mežacūka sajutīs jau laikus. Bet rikšošana nerimsies. Primārais uzdevums ir piebāzt pūli, pārējo otrreiz. Kamēr “jauniņais” nesaista skrimšļa uzmanību, maltīte turpinās. Bez iemesla meža cūka neuzbruks.

Taču, tiklīdz kuilis nolemj, ka tuvumā “vācas mākoņi”, koncentrēšanās fokusu maina no ēdiena uz objektu, kas sertificēts kā “drauds”.

Lasi vēl: Mēneša pēdējais izaicinājums: Zodiaka zīmes, kuras liktenis piemeklēs 25. novembrī

Šķiet, ka šobrīd kuiļa psihe bloķē sāpju uztveri, un mēģinājumi padarīt uzbrūkošo dzīvnieku rīcībnespējīgu kļūst bezcerīgi.

Vilks un lācis nodrebēs, ieraugot uguni vai uzliesmojumu. Kuilis ir izgatavots no cita auduma. Viņš asinās ilkņus un metīsies pāri pārkāpējam, nepievēršot uzmanību dūru un nūju sitieniem.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment