Kāpēc Dagestānā ķiplokus uzglabā līdz pavasarim, bet mēs nezinām, kā to izdarīt, es parādu Dagestānas iedzīvotāju viltību

Manuprāt, tas ir ļoti vienkāršs un interesants veids, kā uzglabāt ķiplokus. Šis triks “nāca” no Dagestānas, es neteikšu droši, bet saskaņā ar maniem avotiem informācija ir šāda.

Ir daudzi veidi, kā saglabāt ķiplokus līdz nākamajai ražai. Visinteresantākā ir metode ar augu eļļu. Ķiplokus nomizo un liek burkā, piepilda ar augu eļļu un uzglabā ledusskapī.

Šīs metodes milzīga priekšrocība ir tā, ka mēs ne tikai konservējam ķiplokus, bet arī iegūstam eļļu ar bagātīgu ķiploku garšu. Tas ir ideāli piemērots salātiem un zivju cepšanai. Noteikti izmēģini!

Pāriesim pie Dagestānas iedzīvotāju trikiem.

Ķiplokus kā parasti žāvējam, nekā jauna te nav.

Tagad mums būs nepieciešams gāzes deglis.

Bet vislabākais veids ir izmantot parafīna sveci. Nē, mēs nemērksim ķiplokus izkausētā parafīnā, taču arī šī metode ir laba.

Lasi vēl: Sodrēju aizdegšanās iemesli skurstenī un novēršanas paņēmieni

Nomizojiet ķiplokus no netīrumiem, tikai nenolobiet mizas slāni.

Tagad vissvarīgākā daļa – mēs aizdedzinām galviņas saknes.

Es nezinu, kāpēc tas darbojas, bet šī metode patiešām darbojas. Ķiplokus noliekam apakšējā tumšajā skapī, tur būs ideāla vieta to uzglabāšanai.

Lasi vēl: 5 augi, kuriem koksnes pelni ir ļoti kaitīgi- Neiznīcini savu ražu nezināšanas dēļ

Un kā jūs uzglabājat ķiplokus?

Leave a Comment