Kāpēc daudzām automašīnām zem salona līstēm ir “slepenā” poga, un kāpēc ir svarīgi par to zināt

Nospiežot slēpto pogu, iespējams atjaunot degvielas padevi pēc tās atslēgšanas. Ja motora darbība apstājās, jo auto trāpīja bedrē, un to vairs nevar iedarbināt, ir vērts meklēt, vai tam ir šāda funkcija un kur atrodas slēptais mehānisms. Ļoti iespējams, ka tikai viena darbība ļaus braukt tālāk bez problēmām.

Biežāk pieļautās kļūdas mazgājot savu automašīnu:

1. Mazgājiet automašīnu saulainā dienā

Šķiet loģiski mazgāt, kad ārā ir karsts – vari ne tikai sakopt, bet arī atvēsināties. Bet patiesībā automašīnas mazgāšana zem svelmes saules ir galvenā kļūda, kas var sabojāt krāsojumu. Lieta tāda, ka ūdens pilieni uz virsbūves zem saules sāk darboties kā mazas lēcas, kas var radīt traipus uz krāsas. Turklāt, saskaroties ar ķimikālijām ar karstu metālu, tās ātri izžūst, un mazgājot to nevajadzētu pieļaut. Pretējā gadījumā paliks bālganas pēdas, kuras būs cītīgi jānomazgā.

Otra problēma ir temperatūras atšķirība. Ūdens, kas tiek uzliets virs saules karstas virsbūves, provocē mikroplaisu parādīšanos lakā. Ar katru mazgāšanas reizi to kļūst arvien vairāk, un tie paši kļūst dziļāki. Rezultātā viss izrādīsies vismaz ne tas pievilcīgākais vai pat izraisīs koroziju, ja krāsojuma bojājumi izrādīsies pārāk nopietni.

 

2. Izmantojiet spaini un sūkli

Uzticīgi kompanjoni ikvienam, kurš nolemj mazgāt automašīnu, it īpaši, ja šī ideja radās spontāni. Kad nebija pārnēsājamo automazgātavu vai apgrūtināta pieeja tekošam ūdenim, mašīnas mazgāšana ar spaini un sūkli šķita loģiski. Bet, ja vēlaties savai automašīnai vislabāko, jums vajadzētu atteikties no šiem primitīvajiem instrumentiem.

Iemesls ir vienkāršs – visi netīrumi, ko nomazgājat no auto, nonāk ūdens spainī. Un no turienes tas atkal tiek pārnests uz virsbūvi katru reizi, kad iemērc sūkli. Netīrumi satur abrazīvu, kas var viegli sabojāt lakas slāni.

 

Lasi vēl: Trim zvaigžņu zīmēm oktobrī vajadzētu pievērst uzmanību saviem sapņiem – ekspertu padomi

3. Notīriet netīrumus sausā veidā

Dažreiz vietējais piesārņojums parādās uz šķietami tīras virsbūves. Piemēram, jūs braucāt ar tīru auto, bet lidojošs balodis atstāja jums pārsteigumu kā piemiņu. Nevediet savu auto uz mazgāšanu! Tas viss ir taisnība, taču mēģinājumi šādus traipus noslaucīt ar mitru drānu vai ko līdzīgu parasti noved pie paredzama rezultāta: vai nu traips netiek noņemts, vai arī tiek saskrāpēts lakas slānis.

Arī jūs nevarat atstāt visu, kā tas ir, līdz nākamajai mazgāšanai. Tāpēc labāk to izsmidzināt ar smidzināšanas pudeli un mēģināt mērcēt. Alternatīvi pārklājiet ar labi samitrinātu salveti. Ja viss izdosies, pietiks vienkārši noskalot vietu ar ūdeni.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment