Kāpēc es vedu Koka-kolu uz vasarnīcu litriem, bet nevienam to nedodu dzert?

Koka-kolu kāds mīl piedzert klāt sviestmaizēm, kādam tā ir neaizvietojama sastāvdaļa, gatavojot gardus vistu spārniņus glazūrā, bet es to izmantoju dārza kopšanai.

 

Gan koka-kola, gan tās pudeles ir man lieliski palīgi, kad nepieciešams stimulēt augu augšanu, aizsargāt tos pret kukaiņiem un uzturēt dārzu labā stāvoklī.

 

Dārza kopšana

Augu aizsardzība pret laputīm

Parādoties laputīm dārzā, var doties uz veikalu, lai iegādātos nepieciešamos palīglīdzekļus.

Kad dārzā parādās laputis, es vienkārši izvelku koka-kolas pudeli no krājumiem, sakratu to un izlaižu visu gāzi.

 

Tad es pievienoju pāris karotes šķidro ziepju, visu samaisu, pārleju traukā ar pulverizatoru un izsmidzinu pa augiem, kur sastopami sīkie kukaiņi, divas reizes nedēļā. Kukaiņi pazūd!

 

 

Kukaiņu kodumi

Vasara ir brīnišķīgs laiks, kad var elpot svaigu gaisu, pagatavot gardu šašliku un pamakšķerēt. Tomēr odi var sabojāt šo idilli. Kaimiņu mūžīgā cīņa ar odiem noteikti nevienam nav patīkama, bet dažiem tā kļūst par īstu mocību.

Šādā situācijā kola var izrādīties ļoti noderīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, dzēriens palīdz mazināt sāpes un niezi no dažādiem kukaiņu kodumiem, piemēram, bišu, medūzu vai odu.

Iespējams, labākā pašgatavotas adžikas recepte ziemas krājumiem. Mans vīrs burtiski dievina šo kreptīgo “zapti”!

Otrkārt, koka-kolas pudeles var pārvērst par efektīviem odu ķeramajiem. Sagriez pudeli saskaņā ar attēlā redzamo piemēru un piepildi to ar siltu cukurūdeni vai to pašu koka-kolu.

Pievieno sauso raugu. Raugs, līdzīgi kā cilvēka organisms, izdala oglekļa dioksīdu, kas pievelk kukaiņus, mušas un odus odu ķeramajā. Cukurs piesaista arī lapsenes, kas var jūs traucēt atpūtas laikā.

Tas nebūt nav viss, ko Coca-Cola spēj paveikt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment