Kāpēc es vedu Koka-kolu uz vasarnīcu litriem, bet nevienam to nedodu dzert?

Komposta kaudzes satura pārstrādes paātrinātājs

Augsnes struktūru vasarniekiem var uzlabot ar lielisku mēslojumu – kompostu. Daudzi dārzu īpašnieki izveido speciālas komposta kaudzes, un lai paātrinātu šo procesu, izmanto kompostēšanas paātrinātājus.

Ja nav pieejams speciālais sastāvs, nav jāuztraucas. Saldā koka-kola var nākt palīgā, jo tā ir laba barība komposta mikroorganismiem. Vienīgā prasība ir dzērienu iepriekš atbrīvot no gāzes.

 

 

Dārza mēbeļu tīrīšana

Ja tev vēl ir saglabājusies vectēva gulta ar atsperu tīklu, to viegli var pārvērst par stilīgu dārza mēbeli, unikālu puķu dobi vai pat mākslas objektu.

Lai atbrīvotos no rūsas, samitrini drānu koka-kolā un ar to notīri problemātiskās vietas. Pēc tam labi izžāvē. Tāpat var izmantot šo metodi, lai notīrītu vecus instrumentus, žogu vai dārza grilu.

 

 

Sūnas uz flīzēm

Kola efektīvi attīra flīžu sienas un celiņus no sūnām, pateicoties ortofosforskābei, kas ne tikai likvidē esošās sūnas, bet arī palīdz novērst to atkārtotu parādīšanos.

Pēc cīņas ar kaļķa nogulsnēm vannas istabā un tualetē, tagad parādīsim, kā no tām atbrīvot dārza inventāru. Lai tīrītu spaiņus, lejkannas un citus priekšmetus, jums būs nepieciešams spainis ar siltu ūdeni, pudele kola un mazliet etiķa.

Ieliec inventāru šajā šķīdumā uz dažām stundām. Pēc tam nogulsnes no virsmām varēsi viegli notīrīt.

 

Līdzeklis pret gliemjiem

 

Ja tavā dārzā ir skudras vai gliemji, nolikt bļodiņu ar kolu uz zemes var izrādīties efektīvs risinājums. Tas var šķist dīvaini, bet šis līdzeklis darbojas ļoti labi.

Lasi vēl: Iespējams, labākā pašgatavotas adžikas recepte ziemas krājumiem. Mans vīrs burtiski dievina šo kreptīgo “zapti”!

Kā redzi, Koka-kola nepārstāj mūs pārsteigt ar tās neparastajiem pielietojumiem. Iespējams, šīs idejas tev noderēs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment