Vēl viens moments. Īpaši svarīgi ir uzvārīt čuguna pannas. Tām ir poraina struktūra, un, ja tās vienkārši izmazgā bez vārīšanas, šajās porās var palikt jebkas – vecs tauku slānis, pārtikas paliekas, kas pie karstuma var radīt nepatīkamu smaku. Es vienreiz to uzskatāmi pieredzēju, kad nolēmu „ietaupīt laiku” un vienkārši notīrīju čuguna pannu ar papīra dvieli. Tiklīdz sāku cept, parādījās dīvaina smaka, un gaļa sāka pielipt. Kopš tā laika tikai uzvāru.
Starp citu, tas attiecas arī uz jaunām pannām. Daudzi domā, ka, ja panna ir jauna, tad ar to nav jādara nekas. Bet tas ir kļūdains uzskats. Ražošanas pārklājums, transportēšanas eļļa, konservanti – viss tas paliek uz virsmas. Tāpēc es vienmēr pirmkārt uzvāru ūdeni jaunā pannā, pēc tam to izskaloju, un tikai pēc tam sāku izmantot.
Vēl viena viltība – ja panna ir veca, ar nogulsnēm, uzvārīšana palīdz tās mīkstināt. Reizēm pievienoju ēdamkaroti sodas – tad visa netīrība vienkārši noripo.
Lasi vēl: Putnu fabrikas darbiniece sniedza vērtīgu padomu, kā “attīrīt” vistu no ķimikālijām un izvēlēties pareizo liemeni
Tātad šo vienkāršo metodi es tagad izmantoju vienmēr. Uzvāru pannu pirms gatavošanas – un cepšana iet kā pa sviestu, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ja neesat mēģinājuši – pamēģiniet, un atšķirība būs acīmredzama.
Tevi noteikti interesēs
- Kad pūce ūjina un bērziem vēl ir lapas: par ko vēstī dabas zīmes oktobrī – ticējumi, kas piepildāsby Laura Andersone
- Biju stāvoklī ar otro bērnu: bet tad pie mana mājokļa durvīm piezvanīja jauna sieviete ar zīdaini rokāsby Rinalds Zembergs
- No nākamā gada Latvijā stāsies spēkā Kapsētu likums: ko tas nozīmē un ko obligāti jāņem vērāby Sandra Vīgante