Vēl viens moments. Īpaši svarīgi ir uzvārīt čuguna pannas. Tām ir poraina struktūra, un, ja tās vienkārši izmazgā bez vārīšanas, šajās porās var palikt jebkas – vecs tauku slānis, pārtikas paliekas, kas pie karstuma var radīt nepatīkamu smaku. Es vienreiz to uzskatāmi pieredzēju, kad nolēmu „ietaupīt laiku” un vienkārši notīrīju čuguna pannu ar papīra dvieli. Tiklīdz sāku cept, parādījās dīvaina smaka, un gaļa sāka pielipt. Kopš tā laika tikai uzvāru.
Starp citu, tas attiecas arī uz jaunām pannām. Daudzi domā, ka, ja panna ir jauna, tad ar to nav jādara nekas. Bet tas ir kļūdains uzskats. Ražošanas pārklājums, transportēšanas eļļa, konservanti – viss tas paliek uz virsmas. Tāpēc es vienmēr pirmkārt uzvāru ūdeni jaunā pannā, pēc tam to izskaloju, un tikai pēc tam sāku izmantot.
Vēl viena viltība – ja panna ir veca, ar nogulsnēm, uzvārīšana palīdz tās mīkstināt. Reizēm pievienoju ēdamkaroti sodas – tad visa netīrība vienkārši noripo.
Lasi vēl: Putnu fabrikas darbiniece sniedza vērtīgu padomu, kā “attīrīt” vistu no ķimikālijām un izvēlēties pareizo liemeni
Tātad šo vienkāršo metodi es tagad izmantoju vienmēr. Uzvāru pannu pirms gatavošanas – un cepšana iet kā pa sviestu, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ja neesat mēģinājuši – pamēģiniet, un atšķirība būs acīmredzama.
Tevi noteikti interesēs
- 5 modes padomi no skaistajām itālietēm: ikviena no mums to var atkārtot
- Autovadītāju uzmanībai: no 11. decembra stājas spēkā jaunie likumi attiecībā uz ātruma pārsniegšanu
- Vakar 50 gadu vecumā aizsaulē devies izcils aktieris un mīlošs ģimenes cilvēks: ”Manam tēvam bija unikāla dvēsele”
- Kā jaunumi par ģimenes pieaugumu man lika stundas laikā meklēt jaunu dzīvesvietu
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- Saeima pieņem pabalstu grozījumus: lūk, kas mainās ģimenēm ar bērniem līdz 20 gadu vecumam









