Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
VIDEO:
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- Vai tiešām var pievilināt vīrieti ar čībām un zeķēm – stāstu savu pieredzi
- Ziema ir atcelta: laikapstākļi strauji mainīsies no 28. oktobra – atjaunināta prognoze
- Jauns veids, kā pieredzējuši dārznieki apgriež savas avenes rudenī: vienkārša metode, kas nākamā gada ražu dubultos
- Stāsies spēkā no 2026.gada: daudzi šo likumu jau nosaukuši par “padomju laika” likumu – tas attieksies uz visiem privātmāju īpašniekiem
- “Tas paliek ārpus sabiedrības redzesloka…”: Latvijas veterinārārsti nāk klajā ar paziņojumu par nelāgo notikumu ar suņiem Bauskas novadā
- Nekad nedomāju, ka Inga (vīra mīļākā) kļūs par manu labāko draudzeni: “Patiesība ir daudz interesantāka”