Omletes tikai ar olas baltumu nav tās garšīgākās, turklāt tās nesniedz visas vajadzīgās uzturvielas. Ilinoisas Universitātes profesors un uztura speciālists Ph. D. Donalds K. Leimans norāda, ka nav jēgas atteikties no uzturā esošā holesterīna, jo tas ir vajadzīgs veselīgam holesterīna līmenim asinīs un sirds veselībai.
Daudzu gadu garumā ekspertu zināšanas par sirds slimību novēršanu tika balstītas uz 1940. pētījumu, kurā augsts holesterīna līmenis tika sasaistīts ar lielāku sirds slimību un sirdslēkmes risku. Tāpēc, lai mazinātu holesterīna līmeni asinīs, mediķi ieteica samazināt holesterīna līmeni, kas tiek uzņemts ar pārtiku, piemēram, veselām olām.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc ir vērtīgi ēst olas dzeltenumu!
Tevi noteikti interesēs
- “Latvijas Pasts” nāk klajā ar jaunumiem, kas stāsies spēkā jau 10. janvārīby Laura Blūma
- Latvija jau šogad gatavojas ieviest pilnīgi jaunu nodokli, kurš ietekmēs daudzusby Sandra Ločmele
- Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu: bīstamie laika apstākļi sāksies piektdien un izteikti skars dažus Latvijas novadusby Laura Blūma