Kāpēc franču saimnieces nekad neizlej ūdeni, kas palicis pēc olu vārīšanas

Francūzietes gudri izmanto ūdeni pēc olu vārīšanas, pārvēršot to par vērtīgu barību istabas augiem.

Mēs parasti pierodam izliet ūdeni pēc olu vārīšanas, taču izrādās, ka to labāk saglabāt, jo tas var būt noderīgs telpaugu un dārzeņu kultūru barošanai. Mēs jums izskaidrosim, kā šo šķidrumu pārvērst par barojošu līdzekli puķēm un dārzeņiem.

 

Kādu labumu istabas un dārzeņu augiem sniedz ūdens, kas palicis pēc olu vārīšanas?

Ūdens pēc olu vārīšanas satur organisko kalciju, kas veicina istabas augu sakņu sistēmas augšanu un attīstību. Olu čaumalās esošais kalcijs vārīšanas laikā nonāk ūdenī, padarot to par aktīvu barības vielu, kas palīdz augiem augt un attīstīties. Kalcijs veicina stipru šūnapvalku veidošanos un palīdz augiem attīstīt spēcīgu sakņu sistēmu, kā arī veicina augsnes pH līdzsvaru.

Papildu minerālvielas, kas izdalās no olu čaumalām, piemēram, kālijs un magnijs, var palīdzēt augiem labāk augt un uzlabot to vispārējo veselību. Šīs minerālvielas veicina gan lapu, gan ziedu veidošanos, padarot augus stiprākus un dzīvotspējīgākus.

Tikko izskanējušas ziņas, ka Latvijā konkrēti šajos reģionos naktī uz pirmdienu gaidāms sniegs

Ūdens palīdz uzturēt augsnes pH līdzsvaru, jo olu čaumalas vārīšanas laikā izdala vērtīgas minerālvielas. Šī barība ir īpaši noderīga augiem, kuriem pilnvērtīgai augšanai nepieciešama sabalansēta un barības vielām bagāta augsne.

Ūdens pēc olu vārīšanas bagātina istabas augus ar noderīgiem minerāliem, jo olu čaumalas satur plašu minerālsāļu un vērtīgu vielu klāstu, kas labvēlīgi ietekmē augu veselību. Tādēļ šāds ūdens var kļūt par lielisku dabisku mēslojumu istabas puķēm.

Ir gan viens ĻOTI svarīgs noteikums, ko ievērot, ja izmanto šādu ūdeni! Par to vairāk raksta otrā daļā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment