Kāpēc franču saimnieces nekad neizlej ūdeni, kas palicis pēc olu vārīšanas

 

Tomēr svarīgi atcerēties, ka augus ar šo ūdeni ieteicams laistīt ne biežāk kā reizi mēnesī.

Universāls mēslojums. Ūdens pēc olu vārīšanas var kalpot kā lielisks mēslojums dārzeņu kultūrām. Arī olu čaumalas nevajadzētu izmest – tās var sasmalcināt un izkaisīt puķu un dārzeņu dārzā, kur tās palīdzēs atbaidīt gliemežus un skudras.

Bet kopumā ŠIM ŪDENIM IR DAUDZ PRIEKŠROCĪBU. Olu vārīšanas ūdens ir dabīgs veids, kā pievienot barības vielas augiem, jo tas nesatur sintētiskas ķīmiskas vielas. Atšķirībā no komerciālajiem mēslojumiem tas ir videi draudzīgs un drošs lietošanai telpās.

Kā pareizi izmantot olu vārīšanas ūdeni augiem:

Pirms laistīšanas ļaujiet ūdenim atdzist līdz istabas temperatūrai, jo karsts ūdens var bojāt augu saknes.

Laistiet augus ar šo ūdeni reizi pāris nedēļās – pārāk bieža laistīšana ar šo ūdeni nav nepieciešama, jo pārmērīgs kalcija daudzums var radīt augsnes nelīdzsvarotību.

Ūdens pēc olu vārīšanas ir vienkāršs un efektīvs veids, kā uzlabot augu veselību dabiskā veidā, īpaši iekštelpās un mazās dārza platībās.

 

 

Leave a Comment