Kāpēc glāze ūdens noteikti jāsilda mikroviļņu krāsnī: jūs būsiet pārsteigti, kad uzzināsiet iemeslu

Mikroviļņu krāsns var salūzt, ja to nepietiekami noslogo.

Pieredzējuši mikroviļņu krāsns lietotāji tajā periodiski uzsilda glāzi ūdens. Izrādās, ka šis vienkāršais triks palīdz ietaupīt naudu, jo novērš nopietnu avāriju nākotnē un pasargā ierīci no tehniskām kļūmēm.

Fakts ir tāds, ka ražotāji vienmēr brīdina lietotājus nesildīt tukšu mikroviļņu krāsni. Svarīgi, lai mikroviļņu krāsnī iekšā būtu kaut kas, kas sver vairāk nekā 100 g. Pretējā gadījumā var sabojāt magnetronu, kas ir dārgākā mikroviļņu krāsns daļa.

Tieši magnetrons izstaro mikroviļņu starus, kas silda ēdienu. Nepietiekami piepildītā mikroviļņu krāsnī rodas tā sauktais stāvviļņu efekts, kas sabojā ierīci. Tā dēļ mikroviļņu krāsns darbojas sliktāk, ēdiena uzsildīšana prasa ilgāku laiku. Laika gaitā mikroviļņu krāsns pārstāj darboties pavisam. Magnetrona nomaiņa ir ļoti dārga, tāpēc ir svarīgi pareizi lietot ierīci.

Lasi vēl: Triki no fizikas mācību grāmatas: 5 viltībiņas, kas ievērojami vienkāršos mājas darbus

Tāpēc nākamreiz, kad vēlaties izkausēt sieru uz sviestmaizes, ielieciet mikroviļņu krāsnī arī glāzi ūdens. Pateicoties šim vienkāršajam paņēmienam, neradīsies bojājumi, un mikroviļņu krāsns jums labi kalpos daudzus gadus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment