Kāpēc gudra saimniece iemet sērkociņus ūdenī, kurā vārās olas?

Reizēm ne visus trikus var izskaidrot no zinātniskā viedokļa. Taču tie nekļūst mazāk efektīvi. Šodien mēs jums pastāstīsim par vienu no šādiem trikiem.

Bet vispirms pamēģini pats sev atbildēt uz jautājumu, kāpēc vajadzīgi sērkociņi, vārot olas?

Protams, pirmais, kas nāk prātā: lai iedegtu uguni plītij, uz kuras tās tiks vārītas. Taču mūsdienās visur ir elektriskās plītis vai virtuves šķiltavas.

Lielākajā daļā virtuvju saimnieces var iztikt bez sērkociņiem. Taču šajā trikā bez tiem neiztikt.

Ja šai metodei būtu kāds loģisks vai zinātnisks pamatojums, jūs, iespējams, nojaustu. Taču nevienam vēl nav izdevies visu izskaidrot fizikas vai ķīmijas līmenī. Izņemot to, ka šī metode darbojas kā Šveices pulkstenis.

Nu, pietuvosimies jautājuma būtībai, kāpēc, vārot olas, ir vajadzīgi sērkociņi?

Esam pārliecināti, ka jums vismaz reizi ir gadījies tāds piedzīvojums, ka vārīšanas procesā ola saplaisāja vai bija saplaisājusi vēl pirms tam, un daļa olas baltuma noplūda ārā.

Daudziem bērniem tas patīk. Bet dažreiz uz galda gribas pasniegt skaistas olas. Un reizi gadā nāk Lieldienas, kurām olas ir jākrāso. Ja tām būs lielas plaisas un izplūdis baltums, par estētiku nevarēsiet sapņot.

Dažas saimnieces jau sen ir apguvušas metodes, kā atrisināt šo problēmu. Dažas ielej etiķi vai ieber cepamo sodu.

Citas vāra ūdenī ar lielu sāls daudzumu. Un, lai gan visas šīs sastāvdaļas ir katrā virtuvē un ir lētas, tomēr tas ir nedaudz izšķērdīgi.

Kāpēc vajadzīgi sērkociņi, vārot olas

Taču tikai pieredzējušākās saimnieces zina, ka ar olu baltuma noplūdes problēmu lieliski var tikt galā ar parastiem sērkociņiem.

Viss, kas nepieciešams, ir iemest 3-5 gabaliņus katlā ar olām. No pirmā acu uzmetiena šī ideja var šķist muļķīga. Taču rezultātu nebūs ilgi jāgaida. Drīz vien jūs laiku pa laikam izmantosiet šo metodi, neko neizskaidrojot.

Un, lai gan likumsakarības, kas notiek katlā ar sērkociņiem un olām, mums nav zināmas, praksē ir pārbaudīts, ka arī parasti zobu bakstāmie ar šo uzdevumu tiek galā perfekti.

Bet, ja nolemjat apstāties pie sērkociņiem, labāk izmantot apdegušus, lai kopā ar olām netiktu vārīts sērs, kas paredzēts aizdedzināšanai. Šādā gadījumā ražošana ir pilnīgi bez atkritumiem.

Galu galā tas, kam bija paredzēts doties uz atkritumu urnu, varēs kalpot vēlreiz, tikai citam mērķim.

Mūsu nojauta mums saka, ka jūs tieši tagad dosieties izmēģināt šo triku un vārīt olas, pat ja pirms tam jums tās nemaz negribējās.

Bet tas nekas, šis veselīgais produkts vienmēr ir bijis lielisks našķis. Tāpēc nobeigumā varam jums novēlēt tikai patīkamu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment