Kāpēc gudrās saimnieces ik rītu sīpoliem uzlej verdošu ūdeni?

Mēs visi kopš bērnības esam pieraduši pie svaigiem sīpoliem un to labajām īpašībām. Neraugoties uz raksturīgo smaržu un garšu, daudziem patīk sīpoli.

Šodien mēs pastāstīsim par to, ka ne pilnīgi izvarīti sīpoli var papildināt jūsu viedokli par šī dārzeņa izmantošanu.

 

Vārīti sīpoli

Tikai izmantojot ūdeni un vēl dažas sastāvdaļas, ir viegli noņemt sīpolu specifisko garšu. Pēc tam tos var izmantot salātos, uzkodās vai pat tējās. Beigās mēs dalīsimies ar marinētu sīpolu recepti, kas lieliski noderēs vasaras piknikos. Nepalaidiet garām!

 

Sīpolu tēja

Lai cik tas būtu dīvaini, nešķobi degunu pirms laika. Dzēriena nosaukums ir diezgan neparasts, bet rezultāts ir patiešām labs pēc garšas. Turklāt, ja atceramies, cik garšīga ir šī tēja, tad to dzert ir viegli un patīkami.

 

Sastāvdaļas:

1 sīpols

200 ml karstas tējas

Pagatavošana:

1. Tēju var izvēlēties gan melno, gan zaļo. Tikai raugies, lai tajā nebūtu nekādu piedevu, tie tikai traucēs.

2. Tējai uzlej jau nedaudz padzisušu vārītu ūdeni. Ja ņem zaļo tēju, tad jāpadzesē ilgāk, lai nezustu vērtīgās vielas.

3. Notīri sīpolu un sasmalcini to krusteniski. Vienlaikus sīpols nedrīkst izjukt. Tad ieliec sīpolu glāzē ar tēju uz 5-10 minūtēm.

4. Ja vēlies, dzērienam vari pievienot dažas piparmētru lapiņas vai pustējkaroti medus.

5. Tādu tēju labāk dzert no rīta tukšā dūšā, bet var arī citā diennakts laikā.

Kā pareizi noplaucēt sīpolus salātiem – svarīgs moments, lai garša būtu lieliska.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment