Kāpēc gudrās saimnieces ik rītu sīpoliem uzlej verdošu ūdeni?

Ja jums ļoti patīk sīpola garša un kraukšķīgums, bet nepatīk tā rūgtums un smarža, tad šis stāsts ir tieši jums. Ja sīpolus pareizi noplaucē ar vārošu ūdeni, tad garšu var noņemt, bet kraukšķīgums paliks.

 

Pēc sīpolu noplaucēšanas atklāsies labāki pārējo sastāvdaļu garšas un aromāti.

Sākumā sagriez sīpolus, kā vēlies. Pēc tam uzvāra 250-300 ml ūdens un ielej to pār sīpoliem, lai tos noplaucē.

 

Pēc tam sīpolus pārlej ar citronu vai apelsīnu sulu. Tas piešķirs lielisku garšu.

 

Protams, nav nepieciešams ilgi turēt sīpolus karstajā ūdenī, jo visas vērtīgās vielas paliks ūdenī, kuru liesim ārā. Tāpēc vislabākā ir tēja, kuru nostādina 10-15 minūtes.

 

Marinēti sīpoli

Pēc šīs receptes sīpoli saglabās savu kraukšķīgo tekstūru un iegūs lielisku saldskābu garšu. Šādi sīpoli lieliski piemēroti salātiem, ģimenes piknikiem un pārgājieniem, pievienojot ēdienam īpašu aromātu un baudu.

 

 

Sastāvdaļas:

1 sīpols

2 ēdamkarotes cukura

0,5 tējkarotes sāls

5 ēdamkarotes 9% ābolu etiķa.

Pagatavošana:

1. Sasmalcini sīpolus, kā tev patīk un ieber tos caurdurī. Caurduri liec bļodā. Pēc tam noplaucē 30 sekundes ar vārošu ūdeni, pēc tam var caurduri izņemt no bļodas, lai ūdeni nolietu. Ilgāk turēt nevajag.

2. Pēc tam pārliec sīpolus bļodā un pārlej tiem atdzesētu vārītu ūdeni, tā, lai sīpoli būtu pārklāti.Pievieno etiķi, sāli un cukuru.

3. Sīpoli būs iemarinējušies, kad viss cukurs un sāls izkusīs. Tas ir, aptuveni pēc 30 minūtēm. Taču var arī ilgāk sīpolus paturēt marinādē.

 

4. Pēc tam liek sīpolus caurdurī, nolej ūdeni, un sīpoli gatavi. Ideāli piemērots salātiem un šašlikiem.

 

Lai labi garšo!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment