2. Pārkaršana un tiešie saules stari
Gurķiem nepatīk karstums. Temperatūrā virs 30°C tie sāk stresot. Ko darīt? Mulčējiet dobi ar salmiem, nopļautu zāli vai skaidām. Tas palīdzēs saglabāt mitrumu un pasargās saknes no pārkaršanas. Ja gurķi aug siltumnīcā, to obligāti vajag vēdināt.
Lasi vēl: Iedvesmojošs stāsts kā divu bērnu māte nomainīja profesiju un tuvojās savam mērķim
3. Gurķu bioloģiskās īpašības
Dažas vecās gurķu šķirnes var saturēt rūgtuma īpašības. Mūsdienu hibrīdi parasti no tā ir brīvi. Ko darīt? Izvēlieties modernās šķirnes, uz kuru iepakojuma norādīts “bez rūgtuma”. Protams, labāk ir nepieļaut problēmas rašanos:
-Sabalansēts mēslojums: barojiet gurķus ar organiku vai kompleksajiem mēslojumiem.
-Regulāra laistīšana: laistiet bieži, bet nelielos daudzumos.
-Mulčēšana: pārklājiet augsni ar mulču – tā pasargās saknes un saglabās mitrumu.
Lasi vēl: Labākais veids, kā mazgāt tomātus, lai noņemtu pesticīdus, tos nebojājot
Viss ir jālieto ar mēru. Tas īpaši svarīgi vasarā, kad gurķi tikko nākuši no dobes. Gurķu dobes mēslošanai var arī pilnībā atteikties no minerālmēsliem, mainot pelnu mēslojumu, raudzētu zāļu uzlējumu un vistas mēslu uzlējumu.
Gurķi ir prasīgi pret augsnes auglību, taču barības vielu pārpalikums uz tiem iedarbojas nomācoši, tāpēc jāievēro noteikums: labāk nepabarot līdz galam, nekā pārbarot. Sējiet gurķus vairākos etapos. Pēdējos var sēt līdz pat Jāņiem! Pirmie ienāksies ātrāk, tad nākamie un kad jau pirmie ir nokaltuši ap Jāņiem sētie nesīs ražu līdz pat salnām. Tas ir gadiem pārbaudīts.
Ievērojot ieteikumus, jūs noteikti gūsiet panākumus! Es ceru, ka informācija jums bija noderīga un savlaicīga. Spiediet “patīk”, dalieties ar saviem panākumiem un vērtīgiem padomiem komentāros!!! Veiksmi visiem. Uz tikšanos!
Tevi noteikti interesēs
- Dziedātājs Intars Busulis atzīst: reizēm koncertos ir sanākuši “stulbi joki”by Laura Andersone
- Bēdīga ziņa: ”Omniva” paziņo, ka no 20. augusta ir pārtraukusi šo pakalpojumuby Sandra Vīgante
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais pastāsta, kā uzcept perfektas kartupeļu pankūkas: nevajag ne olas, ne miltusby Laura Andersone