Kāpēc ideālai kotlešu maltajai gaļai nedrīkst pievienot olas baltumu. Omīte atklāja pārsteidzošu noslēpumu!

Kad ciemiņi mēģināja noskaidrot, ko mana vecmāmiņa dara ar malto gaļu, ka viņai izdodas tik nepārspējami gardas kotletes, viņa parasti ziņkārīgajiem nolasīja pusstundu garu lekciju.

Tajā pašā laikā viņa vienkārši ignorēja sašutuma pilnas piezīmes – pats taču gribēji uzzināt visu! Lieta tāda, ka patiešām nav vienas vienīgas receptes ideālu kotlešu radīšanai. Bet ir noteikumi, kurus ievērojot, tu iegūsi pirmšķirīgu malto gaļu kotlešu pagatavošanai. Uzskaitīsim šos noteikumus mūsu šodienas rakstā:

Noslēpums, kā pagatavot malto gaļu kotletēm: ko tai pievienot un kādos daudzumos

Gaļas izvēle

Ideālā gadījumā labas kotletes būtu jāgatavo no cūkas vai liellopa ciskas augšdaļas vai filejas. Tomēr arī otrās šķiras gaļa ir diezgan piemērota, ja to pareizi sagatavo. Bet kotletēm labāk neizmantot lopa kakla daļu vai apakšstilbu. Interesanti, ka veikalos nopērkamā maltā gaļa parasti tiek gatavota tieši no cūkas vai liellopa krūtiņas!

Gaļas sagatavošana

Lai iegūtu pirmšķirīgu malto gaļu, gaļai jābūt kārtīgi sasmalcinātai. Eksperti to dara ar lielu, smagu, labi asinātu nažu pāri. Principā derēs arī virtuves kombains. Bet gaļasmašīnu noliec malā. Tur esošie naži ne tikai sagriezīs, bet arī sasmalcinās gaļas šķiedras – līdz ar to maltā gaļa lielā mērā zaudēs sulīgumu.

Lai kotletes sanāktu patiešām maigas, maltajai gaļai pievieno liellopa vai cūkgaļas nieru taukus proporcijā 1 tauku daļa pret 4 daļām gaļas. Protams, pirms tam būs rūpīgi jāiztīra arī tauki, proti, jāizņem visi skrimšļi un saistaudi. Īpaši gardēži var aizstāt pusi tauku ar neapstrādātām kaulu smadzenēm.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment