Piedevas maltajai gaļai
Kotletēm var un vajag pievienot baltmaizi, ko iepriekš iemērc pienā vai buljonā un pēc tam rūpīgi izspiež. Proporcija šeit ir vienkārša – 1 daļa maizes uz 5 daļām maltas gaļas. Uzreiz brīdinam: izvairies no pārāk svaigas maizes, ja nevēlies, lai kotletes iegūtu skābenu piegaršu.
Vēl viens noslēpums, gatavojot malto gaļu kotletēm, ir atteikšanās no vistas olām. Ja ļoti gribas, vari pievienot tikai dzeltenumu, bet ne baltumu! Lieta tāda, ka olas baltums pannā ļoti ātri sakrokosies, un tā vietā, lai malto gaļu “sasaistītu”, tas to “atdalīs”. Tāpēc kotletes sanāks sausas un juks ārā.
Maltajai gaļai ieteicams pievienot arī nedaudz sasmalcināta ledus. To dara tāpēc, lai pannā vispirms iztvaikotu ūdens, nevis gaļas sula. Tad kotletes iznāks īpaši maigas! Protams, ļoti svarīgi ir nepārspīlēt ar ledu, pretējā gadījumā kotletes vienkārši izjuks.
Cepšanas noslēpumi
Ideālā gadījumā kotletes vajadzētu cept kausētā sviestā vai cūkgaļas speķītī. Liesmai cepšanas laikā vienmēr jābūt vidējai. Pārāk liela karstuma dēļ kotletes piedegs no augšas, bet iekšpusē paliks jēlas. Apgriez kotletes tikai vienu reizi visā cepšanas procesā un dari to ārkārtīgi uzmanīgi!
Tas arī viss, patiesībā. Tagad tu zināsi, kā pagatavot maltās gaļas masu, lai no tās sanāktu pasaulē garšīgākās kotletes!
Ja tev noderēja šī lieliskā kotlešu maltās gaļas sagatavošanas metode, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Bet varbūt tev ir pašam/pašai sava brīnišķīgu kotlešu pagatavošanas recepte? Stāsti, lūdzu, komentāros!
Tevi noteikti interesēs
- Kāda banka ieteikusi zem matrača glabāt 70 eiro uz katru pieaugušo un 30 eiro uz bērnu – skaidro kāpēcby Sandra Ločmele
- “Vajadzēja četras dienas, lai no tā visa atietu”: dziedātājs Lauris Reiniks pastāsta par jaunumiem, kam “izgājis cauri”by Laura Blūma
- Gardas magoņu maizītes: laba gaisīga mīkla un daudz magoņu pildījuma (citas receptes vienkārši aizmirsīsiet)by Jeļena Kuzmenko