Kāpēc ideālai kotlešu maltajai gaļai nedrīkst pievienot olas baltumu. Omīte atklāja pārsteidzošu noslēpumu!

Piedevas maltajai gaļai

Kotletēm var un vajag pievienot baltmaizi, ko iepriekš iemērc pienā vai buljonā un pēc tam rūpīgi izspiež. Proporcija šeit ir vienkārša – 1 daļa maizes uz 5 daļām maltas gaļas. Uzreiz brīdinam: izvairies no pārāk svaigas maizes, ja nevēlies, lai kotletes iegūtu skābenu piegaršu.

Vēl viens noslēpums, gatavojot malto gaļu kotletēm, ir atteikšanās no vistas olām. Ja ļoti gribas, vari pievienot tikai dzeltenumu, bet ne baltumu! Lieta tāda, ka olas baltums pannā ļoti ātri sakrokosies, un tā vietā, lai malto gaļu “sasaistītu”, tas to “atdalīs”. Tāpēc kotletes sanāks sausas un juks ārā.

Maltajai gaļai ieteicams pievienot arī nedaudz sasmalcināta ledus. To dara tāpēc, lai pannā vispirms iztvaikotu ūdens, nevis gaļas sula. Tad kotletes iznāks īpaši maigas! Protams, ļoti svarīgi ir nepārspīlēt ar ledu, pretējā gadījumā kotletes vienkārši izjuks.

Cepšanas noslēpumi

Ideālā gadījumā kotletes vajadzētu cept kausētā sviestā vai cūkgaļas speķītī. Liesmai cepšanas laikā vienmēr jābūt vidējai. Pārāk liela karstuma dēļ kotletes piedegs no augšas, bet iekšpusē paliks jēlas. Apgriez kotletes tikai vienu reizi visā cepšanas procesā un dari to ārkārtīgi uzmanīgi!

Tas arī viss, patiesībā. Tagad tu zināsi, kā pagatavot maltās gaļas masu, lai no tās sanāktu pasaulē garšīgākās kotletes!

Ja tev noderēja šī lieliskā kotlešu maltās gaļas sagatavošanas metode, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Bet varbūt tev ir pašam/pašai sava brīnišķīgu kotlešu pagatavošanas recepte? Stāsti, lūdzu, komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment