Piedevas maltajai gaļai
Kotletēm var un vajag pievienot baltmaizi, ko iepriekš iemērc pienā vai buljonā un pēc tam rūpīgi izspiež. Proporcija šeit ir vienkārša – 1 daļa maizes uz 5 daļām maltas gaļas. Uzreiz brīdinam: izvairies no pārāk svaigas maizes, ja nevēlies, lai kotletes iegūtu skābenu piegaršu.
Vēl viens noslēpums, gatavojot malto gaļu kotletēm, ir atteikšanās no vistas olām. Ja ļoti gribas, vari pievienot tikai dzeltenumu, bet ne baltumu! Lieta tāda, ka olas baltums pannā ļoti ātri sakrokosies, un tā vietā, lai malto gaļu “sasaistītu”, tas to “atdalīs”. Tāpēc kotletes sanāks sausas un juks ārā.
Maltajai gaļai ieteicams pievienot arī nedaudz sasmalcināta ledus. To dara tāpēc, lai pannā vispirms iztvaikotu ūdens, nevis gaļas sula. Tad kotletes iznāks īpaši maigas! Protams, ļoti svarīgi ir nepārspīlēt ar ledu, pretējā gadījumā kotletes vienkārši izjuks.
Cepšanas noslēpumi
Ideālā gadījumā kotletes vajadzētu cept kausētā sviestā vai cūkgaļas speķītī. Liesmai cepšanas laikā vienmēr jābūt vidējai. Pārāk liela karstuma dēļ kotletes piedegs no augšas, bet iekšpusē paliks jēlas. Apgriez kotletes tikai vienu reizi visā cepšanas procesā un dari to ārkārtīgi uzmanīgi!
Tas arī viss, patiesībā. Tagad tu zināsi, kā pagatavot maltās gaļas masu, lai no tās sanāktu pasaulē garšīgākās kotletes!
Ja tev noderēja šī lieliskā kotlešu maltās gaļas sagatavošanas metode, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Bet varbūt tev ir pašam/pašai sava brīnišķīgu kotlešu pagatavošanas recepte? Stāsti, lūdzu, komentāros!
Tevi noteikti interesēs
- Dzintris Kolāts dalās pieredzē pēc tikšanās ar diviem lāčiem mežā un atklāj, no kā milzīgie plēsēji baidās
- Šo 5 Zodiaka zīmju vārdu krājumā nav vārda “budžets”
- “Izsauc mums dārgāko taksi”: Draudzene (47) bija pieradusi braukt uz mana rēķina līdz es viņu izsēdināju pusceļā, kad dzirdēju, pie kā viņa brauks
- “Man 9 gadus nav bijusi sieviete!” – Meitenes darbā man sarunāja tikšanos ar kolēģi (54), bet beigas bija satraucošas
- 05.12.25. Spēcīgs Pilnmēness: Intelektuālā izaugsme un sociālā aktivitāte- ko darīt šajā svarīgajā periodā un no kā labāk atteikties
- Lasis kļūs vēl sulīgāks, ja pirms gatavošanas pievienosi 1 vienkāršu sastāvdaļu, kas tam piešķir dziļāku garšu










