Kāpēc istabas augiem nepieciešams ķiploks – viltības, par kurām zina tikai daži puķkopji

Iekštelpu augu izvēle mājokļa dekorēšanai kļūst arvien populārāka. Tie ne tikai piešķir mūsu dzīvei skaistumu, bet tiem ir arī svarīga loma iekštelpu gaisa attīrīšanā.

Tomēr istabas augus var apdraudēt dažādas  kaites un stress. Mēs iepazīstināsim jūs ar negaidītu veidu, kā uzlabot istabas augu labsajūtu, izmantojot parastos ķiplokus.

Ķiploku labvēlīgā ietekme uz istabas augiem

Ķiploki ir pazīstami ar savām pretiekaisuma, antioksidanta un antimikrobiālajām īpašībām, kas var labvēlīgi ietekmēt arī augus. Jums varētu būt interesanti uzzināt, ka ķiploku sastāvā ir vielas, ko sauc par alicīnu un sulfīdiem, kas var kalpot kā dabisks augu aizsardzības mehānisms.

Šie savienojumi var palīdzēt uzlabot augu augšanu un attīstību, kā arī palielināt izturību pret patogēniem un kaitēkļiem, kas ir ļoti svarīgu, lai nodrošinātu veselīgu augu ilgtermiņa stāvokli un ziedēšanu.

Ķiploku izmantošana kaitēkļu apkarošanai

Iespējams, viena no visbiežāk sastopamajām problēmām, ar ko saskaras istabas augu īpašnieki, ir kaitēkļi, piemēram, zirnekļtārpi, laputis un mušas. Taču nevajag izmist, jo ķiploki var būt lielisks šīs problēmas risinājums.

Lai pagatavotu dabisku insekticīdu uz ķiploku bāzes, vienkārši sasmalciniet dažas ķiploka daiviņas un sajauciet tās ar ūdeni un noturiet vairākas stundām vai pat visu nakti. Tad izsmidzini šo maisījumu uz augu lapām, īpaši zem tām (jo tur visbiežāk uzturas kaitēkļi), vai apmēram vienu reizi nedēļā laisti augsni ar šo ķiploku ūdeni, lai novērstu kaitēkļus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Varat arī izgatavot ķiploku aerosolu. Samaisa ķiploku ar nedaudz eļļas un trauku mazgāšanas līdzekļa, pēc tam izsmidzina to uz augiem kā dabīgu insekticīdu. Ķiploks ir dabiska un videi draudzīga alternatīva ķīmiskajiem pesticīdiem, kas palīdz saglabāt augus veselīgus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment