Izklausās neparasti, bet viss ģeniālais ir vienkāršs! Šis brīnumsīpols, kas caurdurts ar krustnagliņu pumpuriem, tiek izmantots kā slepena sastāvdaļa, lai zupām un mērcēm piešķirtu unikālu garšu un aromātu.
Izveidot šādu sīpolu ir vienkāršāk par vienkāršu. Ņemam parastos sīpolus, notīrām tos no mizas un ieduram 6-8 krustnagliņas. Galvenais ir nepārraudzīt, jo krustnagliņām piemīt diezgan spēcīgs aromāts, un vairāki pumpuri ir viss, kas vajadzīgs, lai izveidotu delikātu, garšīgu noti. Tagad iemērcam sīpolus buljonā vai mērcē, piemēram, klasiskajā mērcē, kur tas atdod savus aromātus, un gatavojam, līdz sagatavojas! Tiklīdz ēdiens būs gatavs, vienkārši izņemsim sīpolus, un nekādi neļķu pumpuri jums uz šķīvja nenonāks. Tas tiešām ir ērti un praktiski!
Lasi vēl: Sēklas kļūst trakas no šīs apstrādes: 2-3 ķiploku daiviņas un nekādas kaites. Sēklas dīgst 3. dienā
Ne mazāk interesanta ir šīs garšvielas otrā versija “caurdurtais sīpols”. Šajā gadījumā sīpolu pārgriež uz pusēm un, izmantojot krustnagliņu, pie vienas no pusītēm pievieno lauru lapu. Šī kombinācija ēdieniem piešķir arī īpašu garšu un aromātu, un pēc pagatavošanas sīpoli un lauru lapas tiek noņemtas ar vienu kustību.
Lasi vēl: Trīs zvaigžņu zīmes ir 2025. gada februāra favorīti: kas viņi ir un kāpēc viņus sagaida īpaša veiksme
Nav brīnums, ka franču šefpavāri ir slaveni ar spēju vienkāršas sastāvdaļas pārvērst īstos šedevros.