Kāpēc jaunam apģērbam jāpieliek klāt slapjš pirksts un tas jātīra ar mitrajām salvetēm: 5 veidi, kā pārbaudīt apģērba kvalitāti

Kāpēc nepieciešams saspiest apģērbu rokā

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pārbaudīt apģērba kvalitāti, ir izspiest apģērbu. Vienkārši turiet apģērbu rokās un spēcīgi saspiediet to. Ja tas ātri atgūst formu un neatstāj saspiešanas pēdas, tad materiāls ir kvalitatīvs un labi saglabā formu pat intensīvas valkāšanas laikā. Tomēr, ja apģērbs uzreiz sabrūk un atstāj daudz krokas, tas, visticamāk, norāda uz tā zemo kvalitāti.

Augstas kvalitātes audumi, piemēram, kokvilna vai zīds, mēdz viegli atgūt savu formu, savukārt sintētiskie materiāli var būt ar daudzām krokām. Tāpēc apģērba saspiešana ir vienkāršs un efektīvs veids, kā pārbaudīt, vai jūsu apģērbs pēc daudzām mazgāšanas un valkāšanas reizēm izskatīsies pievilcīgs un glīts.

Uzliekat slapju pirkstu uz jaunām drēbēm

Apģērba mitruma novadīšanas īpašību pārbaude ir svarīgs tā kvalitātes aspekts. Viens no vienkāršiem veidiem ir samitrināt pirkstu un pielikt to pie apģērba. Ja ūdens iekļūst caur materiālu un sasniedz ādu, tas norāda uz nekvalitatīvu mitruma novadīšanas apstrādi vai materiāla defektiem. Ja apģērbs veiksmīgi atgrūž ūdeni un paliek sauss, tas liecina par labu aizsardzību pret mitrumu un var uzskatīt, ka tas atbilst augstiem kvalitātes standartiem.

Tomēr jāatceras, ka šī metode nav izsmeļoša un, lai pilnībā novērtētu apģērba kvalitāti, jāņem vērā arī citi parametri, piemēram, šuvju un stiprinājumu kvalitāte.

Pārbaudiet apģērba kvalitāti, berzējot apģērbu ar mitro salveti

Apģērba noslaucīšana ar mitru salveti ir vienkāršs un efektīvs veids, kā pārbaudīt tā kvalitāti. Lai to izdarītu, paņemiet mitru drānu un viegli noslaukiet ar to neuzkrītošu apģērba vietu. Ja lupatiņa paliek tīra, tas liecina par labas kvalitātes audumu un labu krāsu fiksāciju, un apģērbs neveidos traipus uz citiem apģērba gabaliem vai ādas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ja, no otras puses, uz salvetes paliek krāsas pēdas, tas var liecināt par sliktu auduma kvalitāti vai sliktu krāsas fiksāciju, un apģērbs var atstāt pēdas uz citiem apģērba gabaliem vai pat ādas. Regulāra apģērba pārbaude, izmantojot šo metodi, palīdzēs jums izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem un saglabāt apģērbu nevainojamā stāvoklī.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment