Kāpēc jūsu suns jums vienmēr un visur seko soli pa solim?

Kā atturēt suni no sekošanas?

Vispirms pajautājiet sev, vai ēnu suns jūs patiešām traucē. Ja jūsu mājdzīvnieks jums seko soli pa solim, bet nerada problēmas ikdienas darbos, neuztraucieties par to. Taču var gadīties, ka jūs pat paklupaties savam mīlulim vai suns vēlas doties ar jums jebkur līdzi, un, kad nevar, viņš gaudo vai iznīcina priekšmetus mājā.

Nekādā gadījumā nedrīkst sodīt savu suni par to, ka viņš tevi pavada ik uz soļa. Šī ir lielas pieķeršanās un uzticības izrāde, kuru jūs noteikti nevēlaties zaudēt. Tomēr jūs varat strādāt ar savu suni, izmantojot pamata komandas, piemēram, “sēdēt” un “palikt”. Ja jūsu suns iemācīsies atbildēt uz šīm komandām ar pozitīvu pastiprinājumu, palikšana viņa gultā netiks uzskatīta par sodu. Ir svarīgi, lai jūsu suns izveidotu pozitīvu asociāciju ar situāciju, kuru mēģināt sasniegt.

Ja suņu vientulībai ir nopietnākas sekas – suns ir destruktīvs vai trokšņains, jūs saskaraties ar separācijas trauksmi, ar kuru noteikti ir jāpiestrādā. Nevilcinieties meklēt palīdzību pie pieredzējuša kinologa, kurš detalizēti analizēs jūsu suņa uzvedību un piedāvās risinājumu. Profesionāls var palīdzēt jums izveidot veselīgas attiecības starp jūsu suni, jums un pārējo jūsu ģimeni.

Suns no manis neatpaliek un… Par to man tas patīk!

Jūs jau zināt, ka atbildes uz jautājumu “kāpēc suns man seko soli pa solim?” to ir daudz, un katram gadījumam ir nepieciešama individuāla analīze. Par laimi, jūs arī zināt, ka parasti šāds stāvoklis nenozīmē neko satraucošu un ir saistīts tikai ar jūsu mājdzīvnieka neierobežoto uzticēšanos.

Lasi vēl: Panākumi būs tikai piecu zīmju pusē: Globa atklāj, kam decembrī smaidīs veiksme

Viņam svarīgākais šeit un tagad ir būt tavā sabiedrībā. Tāpēc neuztraucieties un izbaudiet mājdzīvnieka klātbūtni. Galu galā suņi dzīvo īsāku mūžu nekā cilvēki. Tāpēc izmantosim katru dienu, ko pavadāt kopā ar savu četrkājaino draugu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment