Kāpēc kabači pūst uz dobes: kļūdas, no kurām jāizvairās

Slikta drenāža: Ja augsne slikti drenē ūdeni, tas var radīt ūdens stagnāciju ap saknēm un veicināt puvi.

Ilgstoši lietaini vai mitri laika apstākļi var veicināt puves attīstību, jo augi netiek pietiekami izžāvēti starp laistīšanas reizēm.

Dažādas sēnīšu infekcijas, piemēram, miltrasa vai fuzarioze, var izraisīt kabaču puvi. Šīs sēnītes bieži attīstās mitros un siltos apstākļos.

Nepietiekama gaisa cirkulācija: Ja kabači tiek stādīti pārāk cieši kopā, gaisa cirkulācija var būt nepietiekama, kas veicina mitruma uzkrāšanos un puves veidošanos.

Nepareiza augsnes pH līmeņa: Pārāk skāba vai pārāk sārmaina augsne var negatīvi ietekmēt kabaču veselību un veicināt puvi.

Lasi vēl: Tikai 50 gadu vecumā uzzināju, ka kartupeļus cepu nepareizi! Kaimiņš šefpavārs man iemācīja vairākus knifiņus – tagad tupenīši garšo nesalīdzināmi labāk!

Slāpekli daudzi kļūdaini uzskata par gandrīz universālu mēslojumu, ko var lietot bez kontroles un negatīvām sekām. Tomēr pārāk liels slāpekļa daudzums var novest nodarīt tikai kaitējumu, kas var izraisīt kultūraugu puvi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Lai novērstu kabaču puvi, ir svarīgi nodrošināt labu augsnes drenāžu, kontrolēt laistīšanu, uzturēt pietiekamu gaisa cirkulāciju starp augiem un izvairīties no pārmērīgas mēslošanas. Arī regulāra augu pārbaude un profilaktiska slimību kontrole var palīdzēt samazināt puves risku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment