Kāpēc kaķi tik dīvaini reaģē uz savu atspulgu spogulī? Tas noteikti jāzina visiem murrātāju saimniekiem!

Un iemesls tam ir ļoti vienkāršs. Atspulgs smaržo pēc objekta, nevis pēc dzīvas būtnes. Attiecīgi vecāks kaķis to uztvers kā objektu.

Tomēr kaķa reakcija uz savu atspulgu tik un tā var mums kaut ko pavēstīt. Tiesa, šī informācija nebūs mistiska atklāsme, bet gan liecība par mūsu mīluļa pašreizējo garīgo stāvokli.

Ar spoguļa palīdzību mēs viegli varam noskaidrot, vai murrātājs ir satraukts, rotaļīgs vai nobijies.

Kaķu reakcijas

Tā, piemēram, kaķis, kurš priecīgi lekā, raugoties savā atspulgā, ir rotaļīgs un gatavs spēlēties ar saimnieku. Ja dzīvnieciņš regulāri šņāc pie spoguļa un pat sit tam ar ķepu, viņš ir stresa stāvoklī.

Domīgs kaķis pētīs spoguli, bet “saimniecisks” kaķis berzēsies pret to, it kā stāstot savam atspulgam: “šī ir mana teritorija”.

Tomēr laika gaitā pats nervozākais kaķis pārtrauks jebkādā veidā reaģēt uz sevi spogulī. Jā, murrātāji lielākoties nespēj atpazīt paši savu atspulgu. Bet kaķi tik un tā ātri mācās.

Tāpēc viņi drīz vien uzzina, ka spogulī redzamais dīvainais kaķis ne pēc kā nesmaržo, neko nedara un nerada draudus. Tāpēc to var ignorēt un mierīgi nodarboties ar savām kaķu lietām.

Vai šis raksts tev sniedza vērtīgu informāciju par kaķiem? Ja esi kaķa saimnieks, komentāros pastāsti, kādas īpašības piemīt tavam mājas mīlulim. Dalies ar šo rakstu sociālajos tīklos – būsim tev pateicīgi!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment