Kāpēc kaķi tik dīvaini reaģē uz savu atspulgu spogulī? Tas noteikti jāzina visiem murrātāju saimniekiem!

Mūsu senču mistiskajās tradīcijās kaķi un spoguļi, šķiet, ir saistīti ar neredzamu pavedienu. Tiek uzskatīts, ka pūkainie murrātāji spēj saskatīt neredzamo un netveramo, bet mēs varam nonākt saskarē ar to, pateicoties spoguļiem.

Tikai mūsdienās zinātnieki spējuši beidzot atklāt visus kaķu uzvedības noslēpumus, ieraugot spoguļus. Atminējums izrādījās nebūt ne mistisks, bet ļoti interesants. Ar to noteikti jāiepazīstas visiem kaķu mīļotājiem!

Kaķi un spoguļi. Noslēpums atklāts!

Kaķu emocijas

Mums, cilvēkiem, redzei ir galvenā vieta starp visām citām maņām. Tāpēc mēs neviļus uzskatām, ka visas pārējās radības tikpat lielā mērā paļaujas uz vizuālo pasaules uztveri.

Bet mūsu pūkainajiem mājas mīluļiem tas tā nav! Kaķi pasauli uztver galvenokārt ar deguna palīdzību.

Kaķiem oža ir daudzkārt asāka nekā cilvēkam, un tā sniedz daudz vairāk informācijas. Bet kaķa smadzenes ir mazākas nekā cilvēka smadzenes un uztver pasauli savādāk.

Tā, piemēram, zinātnieki uzskata, ka vairums kaķu nespēj atpazīt sevi spogulī. Šiem dzīvniekiem stikls ir istabas telpisks paplašinājums.

Kā kaķis uztver savu spoguļattēlu

Attiecīgi jauns kaķis bieži sajauc savu atspulgu spogulī ar citu kaķi. Bet pieredzējušāks dzīvnieks, visticamāk, spoguli vienkārši ignorēs.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment