Kāpēc kaķis ar ķepām maigi satver cilvēka roku, neizlaižot nagus; Ko viņš patiesībā ar to grib pateikt

Ja kaķis ķeras ar zobiem un nagiem, tas ir skaidrs signāls. Bet, ja viņš jūs maigi satver ar ķepu un ar ievilktiem nagiem – ko tas nozīmē?

Tas notiek šādi: kaķis uzmanīgi sagrābj jūs ar ķepu, bet izskatās neapmierināts, kādu brīdi tur un tad atlaidīs. Vai arī viņš ilgi turēs jūs, skatoties sejā caur pusaizvērtiem plakstiņiem un murrājot.

Ko šādā situācijā kaķis mēģina pateikt? Daudz ko var pastāstīt viņa ausis, aste un sejas izteiksme. Protams, arī situācijas konteksts ir būtisks.

Lasi arī: Kā atjaunot plastmasas sākotnējo izskatu, reizi par visām reizēm atbrīvojoties no dzelteniem traipiem

“Man tas ir apnicis/nepatīk/man ir apnicis, ka mani aiztiek”

Tas notiek, ja vēlaties paglaudīt kaķi, kuram nav garastāvokļa vai kuram ir ādas problēmas (diskomforts no pieskāriena).

Satvērusi jūs ar ķepām bez nagiem, viņa tādējādi aptur jūsu viņai nepatīkamās darbības, maigi paskaidrojot, ka nevēlas sazināties, un turpmākie pieskārieni izraisīs viņas agresīvākas darbības.

Tajā pašā laikā viņa izskatīsies nepārprotami nelaimīga, tas būs skaidri redzams viņas sejā un astes kustībās, un viņas ausis būs novietotas atpakaļ vai uz sāniem. Ja jūs atkal izstiepsiet savu roku, kaķis vispirms to neatlaidīgi apturēs un pēc tam izmantos nagus.

To periodiski dara ne tikai mājas kaķi, bet arī, piemēram, ielas kaķi, kas atnākuši uz veikalu vai pastu, vai jebkur. Katrs istabā ienākošais pievērš kaķim uzmanību, daudzi vēlas to samīļot.

Ja tavs kaķis satver tavu roku, tas nozīmē, ka viņa kaut ko vēlas no tevis vai tavas rokas.

Šī jaunā sieviete aizsedza pusi sejas ar roku, bet, kad viņa to noņēma, apkārtējiem bija grūti valdīt emocijas

“Paliec ar mani”

Jūs un jūsu kaķis tik laimīgi gulējāt uz dīvāna, un pēkšņi jūs nolēmāt doties prom? Kaķis var mēģināt turēt jūsu roku, lai jūs nepamestu silto vietu. Tajā pašā laikā viņa izskatīsies pēc iespējas miegaināka un mierīgāka.

Kaķis fiziski nevar satvert rokās veselu cilvēku, taču viņš var turēt roku — jā, un tas to dara regulāri.

Bet ir vēl vairāki interesanti iemesli!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment