Kāpēc kaķis cieši skatās cilvēka sejā?

Mēs bieži novērojam, kā kaķis rūpīgi apskata cilvēka seju. Dažreiz šī darbība pārsteidz, dažreiz rada jautājumus. Protams, kaķi parasti pamana vismazākās sejas kustības uz cilvēka sejas un vēro to izmaiņas. Šāda rūpīga pārbaude var būt signāls par interesi par cilvēku, lūgums pēc palīdzības vai vienkārša ziņkārības izpausme.

Piemēram, ja saimnieks atgriežas mājās un kaķis dažas sekundes skatās uz viņu, tad mirkšķina un ķeras pie savām darīšanām – viņš vienkārši sveicina “savu”, liekot saprast, ka priecājas viņu redzēt.

Garš skatiens, kad kaķis apsēžas priekšā kādam šķērslim, kuru viņš pats nespēj pārvarēt, visbiežāk norāda uz palīdzības lūgumu, pievēršot uzmanību savai problēmai.

Kaķis Lukums lūdz mūs ēst šādi: viņš klusējot sēž pie savas bļodas un skatās, neizdvesot ne skaņu. Viņš to dara tikai tad, kad virtuvē ir kāds, un var sēdēt, līdz saņem ēdienu.

Ja kaķis vērīgi skatās uz cilvēku, bet tajā pašā laikā viņas ķermenis ir saspringts, ausis var būt saplacinātas – tā ir pazīme, ka viņa ir saspringta, baidās.

Un ciešs skatiens no tālienes uz jaunu cilvēku, kurš ieradies mājā, liecina, ka kaķis pēta svešinieku, pieņemot lēmumu, vai viņam var uzticēties vai nē.

Lasi arī: Tesla šogad tomēr šogad neuzsāks atjaunināt populārās Model Y automašīnas

Ja saimniece izrāda kaķim nepazīstamas emocijas, piemēram, raud, viņa var arī rūpīgi pārbaudīt viņa seju, jo šāda izpausme viņai ir sveša, un viņa to pēta.

Un, protams, nevar nepieminēt “kaķa skūpstu” – lēnu mirkšķināšanu, skatoties uz cilvēku ar pusaizvērtām acīm. Tās ir mīlestības un pieķeršanās zīme.

Šīm Zodiaka zīmēm liktenis dos iespēju būt laimīgām. No pirmdienas viņiem sāksies jauna dzīve

Kāpēc kaķis skatās uz guļošu cilvēku?

Daži kaķu īpašnieki stāsta, kā viņi pamodušies un pamanījuši, ka viņu mīlulis uzmanīgi aplūko viņu seju. Izrādās, viņš sēž un apskata guļošo. Tādā veidā kaķis izrāda savu aprūpi, aizsargājot cilvēka miegu, pārliecinoties, ka viņš ir drošībā un nedraud.

Vai esat ievērojuši šādu uzvedību saviem kaķiem?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment