Kāpēc kaķis vispirms laiza un tad pēkšņi iekož cilvēkam?

Kaķa uzvedība dažkārt ir visai pretrunīga, un tā var mainīties tik ātri, ka ir grūti saprast, kas nogāja greizi. Viena no šādām pretrunām varētu būt cilvēka laizīšana un pēc tam nokošana. Turklāt bieži vien šie kodumi nav spēcīgi, to pamatā nav agresija, bet gan vēlme kaut ko nodot cilvēkam.

Ko kaķis mēģina mums parādīt ar šīm darbībām?

Pirmkārt, viņa parāda savu pozitīvo attieksmi, savas pozitīvās emocijas pret cilvēku. Var teikt, ka viņa to dara jūtu pārmērības dēļ, kad viņa vienkārši nezina, kā citādi izteikt mīlestību un prieku.

Mūsu kaķis Sebastians uzvedas līdzīgi. Pats par sevi viņš ir ļoti emocionāls, spēcīgi reaģē uz jebkādām izmaiņām, uz jaunām situācijām. Kad nāku mājās no darba, viņš no prieka laiza manu roku, tad nedaudz iekož, drīzāk iekož un skatās, kas notiek tālāk. Par to, ka kaķis ir laimīgs, var spriest pēc citām izpausmēm. Viņš uzkāpj uz skrāpējamā staba un šūpojas uz tā, tad, kad es viņu paceļu, viņš laiza un kož.

Lauvām vajadzētu pareizi sadalīt spēkus, un Jaunavai – ierobežot uztraukumu; Horoskops 10. aprīlim visām Zodiaka zīmēm

Spēlējiet agresiju. Šāda uzvedība nenozīmē, ka jūsu kaķis ir agresīvs. Tas izpaužas, kad kaķis kļūst dusmīgs un nevar apstāties vai nomierināties. Šādos gadījumos, kā likums, viņa vispirms ātri nolaiza roku, bet pēc tam arī ātri un asi iekož. Visbiežāk šāds kodums nav spēcīgs. Šeit liela loma ir instinktīvajai uzvedībai, kad kaķis ķer laupījumu, uzbrūkot tam un iekožot.

Ja kaķim stress rodas no tā, ka viņš ir nonācis pie jauniem cilvēkiem vai pazīstamajā vidē ir parādījies jauns cilvēks, ar šādu rīcību kaķis var stiprināt pārliecību, ka viss ir kārtībā.

Lasi vēl: Biešu salāti ir ļoti svarīgi un garšīgi. Nebaidieties tos pagatavot!

Pirmkārt, viņa laiza cilvēka roku un pēc tam viegli iekož, it kā nodibinot kontaktu ar cilvēku.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment