Kāpēc kaķu pakaišu pildviela ir noderīga augiem un kāpēc sākt to izmantot tagad

Tiem, kuri kopj dārzus un puķes ar mīlestību pret dabīgām metodēm, noderēs zināt, ka kaķu pakaiši var būt vērtīgs papildinājums augsnes kvalitātes uzlabošanai.

Kaķu pakaišu pildvielas var būt īsta vērtība piemājas dārzkopjiem. Ir daudz veidu, kā tās izmantot dārzeņu audzēšanā un telpaugu kopšanā. Ja sapratīsiet šo materiālu īpašības, kaķu pakaiši kļūs par nenovērtējamu augsni.

Kas ietilpst kaķu pakaišu pildvielas sastāvā

Mūsdienās ir plašs kaķu pakaišu kastes pildvielu klāsts. Kaķiem vislabāk patīk dabīgas sastāvdaļas, un jebkuras ķīmiskas vielas, kas viņiem varētu radīt nepatiku, tiek izslēgtas no to kopšanas. Tādēļ pildviela ir jāizvēlas dabīga.

Piemēram, kaķu pakaišu pildvielas var ražot no zāģu skaidām, kukurūzas raušiem, māla, ceolīta un citiem materiāliem. Ražotāji bieži pievieno sastāvdaļas, kas cīnās ar nepatīkamām smaržām un novērš mikroorganismu vairošanos. Šim nolūkam tiek izmantoti soda, kokogles, sudraba joni u.c.

 

Izrādās, ka pildījumam ir plaša funkcionalitāte, kas ļauj to izmantot gan dārzā, gan istabas augiem. Šajā gadījumā ir svarīgi izvēlēties tikai dabīgu un neapstrādātu pildvielu. Jo īpaši jāuzsver pildījums, kas izgatavots no zāģu skaidām, ko augstu vērtē bioloģisko materiālu piekritēji.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment